НЕШТО О МЕНИ

Добро је да постоји интернет. У поплави лажних информација ово је одлична прилика да напишете ваше виђење одређеног догађаја и да демантујете будалаштине које неко по наруџбини о вама пише. Волим полемику, посебно волим оштру и аргументовану полемику, волим да намећем ставове, али и да саслушам и прочитам другачији став и свакако ако је рационалан да га усвојим. Зато сам отворио овај блог, јер не волим када ме много хвале, а увек поштујем оне који ме критикују и куде. Верујем да је и вама драго што ћемо се на овом месту лепо дружити.
О мени сте могли свашта да прочитате. Ипак, истина је једна, а њу најбоље познаје моје окружење. Немам нешто много пријатеља, јер они се стичу у школским данима, тако да се љубоморно држим те праксе. Сви остали могу да буду само добри познаници. Од „енормно стеченог богатства“ имам супругу Мају и синове Димитрија и Ђорђе. То је једино моје истинско богатство. Њих волим највише на свету. Све остало, ако икада стекнем, не може се мерити са породицом.
Завршио сам Правни факултет универзитета у Београду. Нисам био неки сјајан студент, али сам сваку своју оцену, од шестице до десетке, крваво зарадио учећи у читаоници на Правном факултету. Касније сам завршио и мастер на истом факултету на тему „Кривично право у законику књаза Данила Петровића“. Докторат сам уписао на Правном факултету „Унион“, дошао до скоро до краја, али никако да се наканим да студије и приведем крају.
Имам ту част и привилегију да будем народни посланик, ако је то у Србији уопште част и привилегија. Жао ми је што је функција народног посланика у Србији тотално деградирана, јер тиме се деградира институција која представља народ. Своју мисију народног посланика схватио сам тако да ми је дужност да рад Парламента приближим људима што могу више. Да будем искрен, нисам задовољан постигнутим резултатима, али немогуће је као јединка борити се против читаве медијске машинерије која веома често без икаквог разлога урушава кредибилитет Скупштине објављујући гомиле неистина. Но, знам да у ово што пишем ретко ко жели да поверује, па самим тим се често питам колико има смисла трудити се да Парламент приближиш грађанима. Ипак, одговоран сам човек и наставићу борбу са ветрењачама.
Све у свему, добродошли на www.vladimirdjukanovic.com

Скочи на траку са алаткама