УЈЕДИЊЕЊЕ СРБИЈЕ

Вучић је успео оно што многима није- ујединио је Србију. Располућену још од 19.века на Карађорђевићевце и Обреновићевце, радикале и напредњаке, допуњена поделом у Другом светском рату на партизане и четнике, а све те поделе учвршћене су константним дељењем на Србе западно и источно оријентисане, Вучић је на својој посланичкој листи све успео да уједини. Неком то делује као папазјанија, неко ко је идеолошки индоктриниран рећи ће како је то лоше скувани паприкаш, али свако рационалан рећи ће како је то једино нормално и рационално. Србија више нема права да се дели и да живи у бесмисленим историјским поделама.

Велики Владимир Владимирович Путин је први покренуо тај пројекат у сулудо подељеној Руској Федерацији. Ујединио је „беле“ и „црвене“ Русе и помирио је дубоко подељену Руску православну Цркву. Историјски, то је потез злата вредан за Русију која данас поново тако уједињена игра значајну улогу на светској позорници. Добро је да се у Србији неко тога досетио. Добро је да је коначно неко рекао доста са поделама. И добро је да ће у поделама живети само најекстремнији као одличан показатељ свима нормалнима какви не би смели свету да се приказујемо. Комунисти ће морати да прихвате да су и равногорци били антифашистички покрет, а равногорци ће морати да прихвате и да уваже тековине народноослободилачке борбе. Све остале историјске детаље оставимо историји, а ми гледајмо у будућност. Баш како је и Путин то учинио. Нема тог Руса који негира величину царске Русије, што у духовном, што у националном погледу, као што нема тог Руса који ће негирати да је Стаљин Русе одвео у космос или јунаштво велике Црвене Армије.
Срећан сам што сам део такве листе. На њој има мојих жестоких идеолошких противника. Не кријем да сам десно опредељен и да сам русофил. Поносан сам због тога. Не кријем ни да сам евроскептик. Напротив, свуда то истичем. Али, зачауреност и подела ништа Србији не доносе добро. Листа која је Вучић направио биће најбоље место за полемику људи различитих схватања, али та полемика мора да пронађе заједничко решење за даљи пут Србије. Сигурно се никада нећу сложити са неким да би Србија требало да буде члан НАТО. Међутим, нећу ни да негирам да постоје и такве идеје. Уместо да таквог псујем, са таквим ћу да разговарам. То је оно што промовише листа Српске напредне странке. Дијалог, различито мишљење, мноштво идеја и једну водиљу- економски јаку Србију као силу на Балкану. Магична формула за Србију је баш таква листа и то је оно што рационални људи прихватају, а таквих је највише. Такви не пишу коментаре по друштвеним мрежама, такви не седе залудни по цео дан за рачунаром и мрзе ујутру себе, а поподне цео свет. Ти људи раде и боре се за себе и за своју државу. И не кукају, него се боре. Таква Србија ће победити и 24.априла. Напокон је дошло време да Србија константно побеђује. И то уједињена. Има ли ишта лепше?

Оставите одговор