ПИСМО НЕБОЈШЕ БАКАРЕЦА ГРАЂАНИМА ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД

Поштовани суграђани, 
Живим на нашем Старом граду скоро пола века. Волим га не мање од Вас. Баш због тога што се политиком бавим четврт века, сматрао сам да је потребно да докажем да се може много учинити за друге. Због тога сам два пута био на операцијама као добровољни давалац коже изгорелој деци. Због тога сам већ две деценије добровољни давалац крви, и већ деценију потенцијални донор органа. Један сам од оснивача оног Коштуничиног ДСС, давне 1992. Делио сам и добро и зло са Коштуницом и ДСС-ом, пуне 23 године. Прошле године сам избрисан из ДСС, без образложења. Сада сам потпредседник Самосталног ДСС, који предводи Андреја Младеновић, заменик градоначелника.
Био сам председник Извршног одбора наше општине од 2000. до 2004., a потом заменик председника општине до 2008. године. У том периоду није било никаквих афера у општини, а новац пореских обвезника је улаган у објекте јавних служби – вртиће, школе, Дом здравља, амбуланте, јавне кухиње… Помагали смо и СПЦ. Нажалост, стање у Скупштини општине Стари град, није добро. Није нормално, и није здраво, да једна странка – Демократска странка, влада нашом општином пуних 20 година! 
Демократска странка је за 20 година власти, направила неприродну спрегу између законодавне и извршне власти, које држи 20 година, и великог броја својих чланова, које је запослила у општини током 20 година власти. Тако нешто, не постоји нигде другде у Србији, осим на Врачару, где је иста ситуација. Такво стање онемогућава било какву контролу власти, и представља погодно тле за корупцију, поготово стога, што наша општина располаже великим новцем који потиче од закупа пословног простора. 
Предстоје нам општи, али и локални избори. Дошло је време за проветравање наше општине, дошло је време за промене. То је здраво, то је природно, то је за добробит свих нас. Сложићемо се да је дошло време да ДС, мало одмори од власти у нашој општини, после предугих 20 година. 
И за Србију, али и за Стари град,  је најбоље да поверимо власт Српској напредној странци, чији смо ми, Самостални ДСС, коалициони партнер.Уверили сте се да СНС и Александар Вучић, Србији пружају стабилност, извесност, поштовање целог света, борбу против корупције и економске промене. Да, у Србији се тешко живи. СНС је наследила тешко бреме неуспеха претходних власти. У последњих 16 година ДС је Србијом владала 9 година, Војводином и даље влада 16-ту годину, Београдом је ДС владала 13 година, а нашом општином чак 20 година. Нико нема чаробни штапић, па ни Александар Вучић, ни СНС. Срећом, грађани препознају да Вучић и СНС пружају Србији сигурност и државотворност, али и сарадњу са светом, са Русијом, Европом, Кином и САД. И партија пензионера, који су наши најбројнији суграђани, је разумела ово о чему говорим, и стала уз Вучића и СНС. Позивам Вас да изађете на изборе, и да помогнемо ДС-у да сиђе са власти на Старом граду, после 20 година, и излечи болест зависности од власти. Промене и на Старом граду! Србија побеђује! Срдачно ваш, 
                                                                                               Небојша Бакарец, грађ.инж.                                                                                                                                                  
                                                                                          Потпредседник Самосталног ДСС

Оставите одговор