ПРЕЛЕТАЧИ

Не постоји владајућа странка која се са њиховим масовним учлањењем није суочила. Они су непогрешиво оријентисани да нањуше како да се домогну везе која би им омогућила да наставе по старом, тј.да и по њиховом паду са власти они ипак на власти остану. Стичем утисак да их је највише међу нама Србима, али на основу прича из других земаља, посебно из нашег окружења, ова категорија људи је и тамо изразито ангажована. Кратко и јасно, они су увек на функцији, они се зову „прелетачи“.
Њихова моћ да те убеде како су једва чекали да они за које су били заправо падну, а да су све време подржавали баш вас, чак и док сте били опозиција, али су стратешки роварили противника изнутра, равна је највећем могућем умећу. Ни сам не знам колико сам се наслушао тих прича. Дубоко сте свесни да ће исти ти када једног дана одете са власти мирне душе и вама окренути леђа, па неком трећем причати како су вас роварили изнутра за интересе тог трећег, али ипак, не знам како, почнете да им верујете. Понекад помислим да нешто није у реду са мном, али ти људи су магови. Најбоље је избегавати разговор са њима.
Но, има једна сурова истина која честите људе у политици заиста заболи. Без њих не можете да победите. Најпре, има их много и нису ни мало безазлено бирачко тело. А, потом, они заиста најбоље познају ваше противнике, јер истини за вољу били су са њима. Посебно је то изражено у локалним самоуправама. Ново руководство да би се снашло једноставно без оног старог не може. Тада започиње магични контакт где се проналази кључна веза, јер прелетачи размишљају на начин превараната. Врло брзо нањуше утицајног преваранта у новој гарнитути, а како рука руку мије, они за тили час нађу заједнички језик. Обичан и поштен народ згражава се над тим, али, искрени и ту да будемо, не мали број људи се буни не због тога што је то врхунски неморал, већ зашто они немају ту прилику да дођу у позицију у којој је прелетач. Наслушао сам се разних оптужби на рачун многих функционера, али веома често се критика сводила на то- ех што нисам ја на његовом месту.
Зашто све ово пишем?
Зато што су „прелетачи“, а неретко и наша (не)критика према њима, најбољи доказ да морамо свест о схватању политике да променимо. Да из политике искоренимо неморал. Док то не урадимо, ми ћемо увек имати прелетаче и увек ће се њихова улога оправдавати на разне начине. Свакако, сама држава мора на тој промени свести народа пуно да уради. Да сви функционери, почев од локалних па до републичких органа личним примером показују да су у политици зато што им је част да нешто ураде за своју земљу, а не да се окористе. Вучић је први покренуо тај талас. За сада се тај талас уздигао и бори се, али ми као народ смо дужни да још више заталасамо учмало и устаљено гледиште да је политика курва и нечасна делатност.
Није и не сме да буде! Заједно радимо на томе, па ће и прелетачи одлетети из са наше политичке сцене.

4 мишљења на „ПРЕЛЕТАЧИ“

  1. Slažem se da su preletači neminovnost,ali to da je poželjno da budu tj.da ostanu na vlasti,ne mogu da shvatim.Ako stranka ulazi u kampanju,to znači da imaju kadar da zameni prošli koji ,po njihovom mišljenju,nije radio dobro.Osim ako je stranci,koja je došla na vlast,naj bitnije da se dočepa vlasti .A što se tiče kadrova-taj problem će rešavati u hodu.

  2. Neke stvari ne razumem i neću da razumem… posebno slučaj J.Trivan , u čemu je njena stručnost i pomoć bila kada je do zadnjeg trenutka blatila sns i vučića???zato sad na ove izbore beli listić… pa nek je srećno ,inače dugogodišnji član sns

Оставите одговор