НОВИНАРИ ИЛИ АНГАЖОВАНИ САРАДНИЦИ СЛУЖБИ?

krik_logo2

Никада ми није било јасно зашто су тзв.независни новинари осетљиви на чувено питање- ко вас финансира?

Њима мора све да се дозволи. Они могу да постављају питања каква хоће, могу да измишљају афере, имају право најгоре неистине да износе без вашег права да им одговорите, али само њима нико не сме ниједно питање да постави. То се увек тумачи као притисак на њихов тзв.независни рад.

Они имају право да фотографишу сваког. Све уз изговор како јавне личности немају право на приватни живот. Када њих неко фотографише и ту фотографију објави у једном дневном листу, онда је то атак на њихову приватност. Тада забораве да су и они јавне личности, па по логици коју су баш они увели, а то је да јавна личност нема права на приватни живот, једнако га немају ни они.

Они сваком имају право да накалеме наводне тајне сусрете са сумњивим људима. Потпуно је неважно да ли су те тврдње истините или нису. Једино када њих разоткрију да се шетају са наркодилерима јавља се проблем да ли их неко уходи. Ваљда је само њима дозвољено да уходе. И онда иде класична замена теза да је проблем то што је уредника редакције КРИК нека служба уходила, а није проблем то што се он шета са крајње проблематичном личношћу осуђиваном за диловање дрогом. Свакако, увек тада иде напад на наше службе како су ангажоване од стране власти да прате тзв.независне новинаре. Једино је проблем ако изразите сумњу  за коју они службу раде. Испада да је сасвим нормално радити за неку страну службу, па чак и пожељно.

Случај тзв.новинара и уредника Дојчиновића је најбољи показатељ где нам је новинарство пало. Нити тај „КРИК“ има Н од независности, као што немају ни њихова сабраћа из „БИРН“, „ЦИНС“, НУНС и ко зна чега још, нити се то што они раде може назвати новинарством. Додуше, одавно новинарство у Србији не постоји, већ постоји ангажовано новинарство, али немојте макар да се фолирате господо. Није проблем и ако за неког радите, само немојте лагати људе да све ово радите због некаквог ентузијазма и жеље да нешто истражујете. То лицемерје највише смета.

Како год, увек ће остати питање са почетка  текста- ко вас финансира?

Оставите одговор