ХАШКЕ ПРЕДИЗБОРНЕ СМИСАЛИЦЕ

hag 1

Да се Власи не досете, тек у сред предизборне кампање, а то значи када она буде достизала свој врхунац, Хашки трибунал је одлучио да у њу умеша своје прсте. Врло циљано и са крајње израженом намером да садашњем премијеру Александру Вучићу стави свилен гајтан, те да му уз помоћ те омче уруши рејтинг. На другој страни рејтинг ће подизати крајње десним политичким опцијама које ће запад контролисано пуштати да праве политичке тензије како би се Србији наудило. У име запада ће константан притисак на Србију вршити Хрватска која је већ почела да нам баца жаоке због Шешеља, али све је то још на почетку.

Већ 24. марта, симболично на дан НАТО агресије, Трибунал ће ирећи пресуду Радовану Караџићу, некадашњем председнику Републике Српске и њеном творцу. Биће то изузетно тежак моменат за српски народ, јер јасно је већ сада да ће Караџић попити доживотну робију уз осуду за све оно што му се ставило на грбачу. Практично, творац Републике Српске биће проглашен кривим и за почињени геноцид и за све могуће остале ратне злочине, што је само по себи катастрофа, јер ће многи онда заиграти на карту да је Република Српска настала на ратним злочинима. Већ та чињеница буду ужасне емоције код Срба који ће тих дана изразито презирати све што долази са запада. Када се на то зачини обележавање годишњице НАТО агресије и присећање на злочин који нам је учињен, ет довољног разлога да не мали број људи се ипак определи да не гласа на основу разума. већ искључиво на основу емоције.

Недељу дана касније, тачније 31. марта, долази финале хашког безобразлука, а то је пресуда Шешељу, чије је изрицање, гле чуда када није могло да се догоди у протеклих 13 година, одлучено да се уради баш у сред предизборне кампање. Врло покварено и врло лицемерно и без устезања сам слободан да напишем врло смишљено како би се направила одређена политичка дестабилизација Србије. Дубоко свесни неправедне осуде коју Шешељ буде добио, а каква год да буде она је апсолутно бесмислена јер је јасно да ће бити изречена на основу политичке воље, а никако правних чињеница, његове присталице ће добити ветар у леђа да своје протесте радикализују, а они што су се ломили између рационалног и радикалног размишљања у не малом броју оријентисаће се ка овом радикалном. Сасвим довољно да скупштински скандал мајстори из СРС прескоче цензус и да у Парламенту добијемо у наредном сазиву тотални циркус са прилично израженим политичким тензијама. Додатно ће настати ненормална ситуација када се примени Закон о избору народних посланика по коме Шешељ неће моћи да буде посланик, јер је добио осуђујућу пресуду. На то све ће нам се накалемити додатни спољнополитички притисци и журка може да почне.

Одавно је јасно да Србији многи не дозвољавају да постане нормална и уређена држава. Тим структурама, а оне највише долазе из западних земаља, посебно англосаксонских, једноставно не одговара јака, стабилна и суверена Србија. Машинерија и смисалице које нам убацују су страшне, али ми другу земљу немамо. Морамо за њу да се боримо и у наступајућим турбуленцијама једини начин борбе против овакве бестидности је рационалан поглед на политичка збивања. Што нас више буду притискали, ми морамо додатно да радимо и да им покажемо да је наша жеља за слободном и економски снажном Србијом јача од њихове покварености.

Битка може да почне.

Једно мишљење на „ХАШКЕ ПРЕДИЗБОРНЕ СМИСАЛИЦЕ“

  1. SVE JE TAKO I SVE SE ZNA I OČEKUJE OD ZAPADA !!! ONI,ZAPAD, NE ZNAJU KOLIKO SMO I PORED SVAKOJAKOG NEJEDINSTVA IPAK JAKI !!! NEMOGU NAS OVOG PUTA BACITI NA KOLENA KAO ŠTO JE TO BIO SLUČAJ U DVA NAVRATA, POD MILOŠEVIĆEVIM REŽIMOM I ZUTIH UNIŠTITELJA !!! NAJBOLJI UVEK IDU NAPRED !!!

Оставите одговор