ПОДРШКА ДРАГАНУ Ј.ВУЧИЋЕВИЋУ

dragan-j-vucicevic-1404417096-528147

Какав је, такав је, али нема никакве сумње да Драган Ј. Вучичевић има петљу да иде до краја. Та особина ми се код њега увек допадала. Можда је он агресиван у наступу, можда је за нечији укус и превише наклоњен садашњој власти, можда уме да претера када износи одређене ставове, али нема никакве дилеме- он је ноћна мора самозваним новинарима и Сорошевским експозитурама у новинарству. Зато увек има моје симпатије, па чак и када се са њим не слажем. Када видим да на њега скоче Вукашин Обрадовић, Динко Грухоњић и њима слични тзв.новинари, који су ништа друго до обични друштвено-политички радници, мени увек дође да му станем у одбрану.

Иначе, та агресивна самозвана новинарска елита себи је дала за право да нам свима дели лекције из некакве новинарске етике. Вучићевића нисам видео да ручава са премијером по „Мадери“, мада само по себи то и није тако страшно. Међутим, да је Вучићевић усликан са премијером како ручају у кафани за тзв.независне новинаре то би био, дабоме, крунски доказ да премијер утиче на писање „Информера“. Међутим, нема проблема када Вукашин Обрадовић, као неко ко предводи једно струковно наводно независно новинарско удружење руча са Пајтићем. То је ваљда сасвим нормално, сигурно је по њиховом схватању и етички, па самим тим тада нема никакве осуде нити писања о томе како Пајтић притиска медије и како је Вукашин Обрадовић у његовој служби. То лицемерје највише смета и зато Вучићевићу тираж „Информера“ расте, а сви остали медији, посебно они које НУНС и слични пропагирају, жали Боже што троше папир за штампу када то нико неће да купи.

Шта је суштински проблем самозване новинарске елите са колегом Вучићевићем?

Он се не либи о њима да каже праву истину. Она је сурова, а то је да они су све осим новинари. Нико њима не спори што су они ангажовани за неког, само немој више да продају причу како су независни. Ако „Информер“ дође до података да се извесни Стеван Дојчиновић, као уредник наводно утицајног портала „КРИК“ састаје са осуђиваним наркодилером и неко их услика како се шетају, дотична господа морају да схвате да није проблем у томе како је неко њих усликао, већ је проблем у томе зашто се неко шета и другује са таквим човеком.  Тим пре зато што нам се представља као уредник независног портала који се бори против криминала и корупције, па је сасвим ван памети да се уредник таквог гласила шета са неким ко је осуђиван као наркодилер. Такође, ако „Информер“ дође до података да Стеван Дојчиновић воли да своју кожу качи за кукице и да тако виси уживајући у болу, односно да га то из неког разлога опушта, то није никаква хајка на Дојчиновића како неки покушавају да представе, већ најнормалније питање за једну јавну личност, која себи даје за право стално да нам дели моралне лекције, од када се тиме бави и како у томе ужива. Можда ће још неког да наведе на нешто слично ако је то тако сјајно. На крају, ако „Информер“ објави да се Дојчиновић сусреће и са одређеним представницима француске обавештајне службе, молим лепо, али у чему је ту хајка на дотичног? Он то нека демантује или нека потврди, али свакако је јавност има право да сазна да ли је то тачно или није. Ако јесте, не би било лоше да нам дотични објасни који су разлози његовог сусретања са агентима француске службе. Ипак је уредник портала који се цитира и који има одређени утицај на јавно мњење, па према томе јавност не сме да буде ускраћена за такав одговор.

Зато, када ствари овако поставимо, а ово су све легитимна новинарска питања, онда се не може говорити о хајци на тамо неког Дојчиновића. Можемо само да говоримо о хајци на Драгана Ј.Вучичевића који је очигледно објавио нешто што дотичну господу боли, јер је истина. Вучичевић није затражио да се угаси сајт „КРИК“, док у обрнутом смеру имамо захтеве који су крајње фашистички, а то је да се забрани „Информер“. Добро је да су нам се наводно велики заступници слободне речи, људских права, демократије и не знам чега још на таквом микро примеру показали да када неко њих чачне они би одмах да затварају и да гасе. Не дај Боже да им се пружи прилика да поново нешто одлучују на српској медијској сцени. Отуда, у овом случају, пуну подршку дајем колеги Драгану Ј.Вучичевићу да издржи харангу тзв.независних новинара која је против њега покренута.

СТОП ТИРАНИЈИ И ХАЈЦИ ТЗВ.НЕЗАВИСНИХ НОВИНАРА НА СЛОБОДНО НОВИНАРСТВО!

Једно мишљење на „ПОДРШКА ДРАГАНУ Ј.ВУЧИЋЕВИЋУ“

  1. PODRŠKA ZA DRAGANA J . VUČIĆEVIĆA 1000 % PRAVOM I PRVOM NOVINARU KOJI JE POKAZAO PRAVO LICE I POLEĐINU TAKOZVANIH NOVINARA . GADE MI SE SVI ONI KOJI ,KOJI IMAJU CENU KADA PRODAJU SVOJU SRBIJU , GADE MI SE LJUDI I STIDIM SE ONIH ŠTO SU NEKADA PREDSTAVLJALI ( PREDSEDNIKA ) SRBIJE.GADI MI SE CELA „ŽUTA“ KLIKA KOJA NAS JE 16 GODINA RAZVLAČILA KROZ „ŽUTO“ BLATO I BEZNAĐE.. ALI SREĆOM KRAJ JE BLIZU IZDRŽAĆEMO SVE NARCISOIDNE GUSANE ISTROŠENE POLITIKANSKE LIKOVE KOJI I DANAS SAMI SEBI GLEDAJUĆI SE U OGLEDALO KAŽU „VI“. SVE U TEKSTU NA KOJI SAM ODGOVORILA JE TAČNO I NE BIH DA SE PONAVLJAM, ISTO , PORUKA „SADO–MAZO“ I ONIMA IZ SOROŠEVE KANCELARIJE ,I ŽUTIM PRIMITIVCIMA :ZAMENILI STE TEZU PROTERUJETE ISTINU STOP TIRANIJI I HAJCI TZV.NEZAVISNIH NOVINARA NA SLOBODNO NOVINARSTVO „I N F O R M E R A „NAJ ISKRENIJIH I NAJTAČNIJIH INFORMACIJA BEZ LAŽI I PREVARA .

Оставите одговор