ГЕЈЕВИ СУ СРБЕНДЕ И ГЛАСАЋЕ ЗА КОАЛИЦИЈУ ДСС-ДВЕРИ

Sanda i Bosko

Да се разумемо, ово није изјавио ниједан политички противник ове коалиције. Ово је изјавила Санда Рашковић-Ивић гостујући на радију „Слободна Европа“. Свакако, одавно је постало симптоматично да проамерички медији, од Н1 до „Слободне Европе“ толико велики простор готово свакодневно пружају овој коалицији, но не бих сад о томе. Осврт је на реченици која је суштински ову коалицију од старта разбила, а како је сама госпођа Рашковић-Ивић најавила, ако ова коалицији уђе у Скупштину имаће два посланичка клуба. Јасно је као дан да се ова групација иначе спојила само ради једног циља- да уђу у Скупштину и да се њихове главешине удоме на посланичку плату. Понуда бирачима, бар она јединствена, једноставно не постоји. Када би постојала, верујем да Санда Рашковић-Ивић не би искакала са оваквим изјава о геј популацији. Или, можда су се и Двери промениле, па им је сада геј сасвим ок. Но, кренимо од овог цитата:

RSE: Očekujete li glasove gay ljudi?
 

Rašković – Ivić: Imamo nekoliko prijatelja, jako dobrih prijatelja, u gay populaciji i svi su Srbende. Zbog toga će glasati za mene.

RSE: Kako ste im objasnili saradnju sa Dverima?
 

Rašković – Ivić: Oni prosto glasaju za DSS kojoj nikada pitanje gay populacije nije bilo fokalno pitanje“ .

(Напомена: намерно је остављена латиница да не буде да је аутор нешто измислио. Од речи до речи је копирана изјава са сајта „Слободне Европе“).

Да се разумемо, лично немам ништа против тих људи, осим што имам против агресивне кампање коју испољавају поједини њихови активисти за које истински сумњам да то ради чисто ради новца, јер апанаже нису мале. Свакако, противник сам геј бракова и као верујући човек никада не бих пристао да брак могу да склопе особе истог пола, нити бих пристао да се гејевима омогући усвајање деце. Но, то је сада периферно. Овде се поставља суштинско питање пре свега за Двери- смета ли им то што ће неко од припадника геј популације гласати за њих и какав је њихов став данас о њиховим захтевима? Видимо да Санди Рашковић-Ивић то не смета, а с обзиром да су у истој коалицији, ово је конкретно питање најпре за Бошка Обрадовића. Да ли можемо очекивати драстичан салтомортале у политици ове коалиције по питању онога што представници геј популације траже уколико би којим случајем Санда Рашковић-Ивић и Бошко Обрадовић били у прилици да формирају власт.

Додуше, можда је и на помолу распад ове коалиције пре него што је и изашла на изборе. У истом интервју, Санда Рашковић- Ивић најављује да ће ДСС и Двери уколико се домогну посланичких места одмах се поделити у два посланичка клуба:

RSE: Nije li možda logično njima da obećate, obzirom na stavove Dveri, da posle izbora idete nećete ostati u jednom poslaničkom klubu sa Dverima.

 Rašković – Ivić: Mi ćemo videti kako ćemo se rasporediti po poslaničkim klubovima. Svakako je mnogo isplativije da se naprave dva poslanička kluba jer onda imate više mogućnosti za diskusiju.

RSE: Ukoliko uđete u Parlament biće dva poslanička kluba?
 Rašković – Ivić: Mislim da će biti dva poslanička kluba. To će nam biti isplativije i možemo imati više vremena za diskutovanje.

(Напомена: намерно је остављена латиница да не буде да је аутор нешто измислио. Од речи до речи је копирана изјава са сајта „Слободне Европе“).

Елем, готово је немогуће поверовати да је веће време за дискусију разлог што ће се од старта растати. Очито је нешто труло у држави Данској, односно, од самог старта ова коалиција се грбо родила. А оно што се грбо роди, вријеме не исправи, говорио је Валтазар Богишић. Ипак, поставља се питање зашто би после оваквих ставова уопште неко икада гласао за ову коалицију? Нити се зна за шта су, нити да ли јесу или нису заједно. Ако је због тога што не воле Вучића, онда је таквим бирачима избор широк. Има још доста опција које без икаквог програма излазе пред бираче. Све њих само спаја мржња према Вучићу.

Него, господо из Двери, да ли вам је геј сада ок?

Једно мишљење на „ГЕЈЕВИ СУ СРБЕНДЕ И ГЛАСАЋЕ ЗА КОАЛИЦИЈУ ДСС-ДВЕРИ“

  1. Dveri imaju tri sestice u logu, zar je jos nesto potrebno reci o toj partiji?
    Koalicija d(ss)veri ? 1. po cemu su desnicari? 2. kakva je razlika biti pod ruskom ili americkom cizmom? 3. po cemu su nacionalisti? 4. kakav im je ekonomski program? 5. Koje im je realno resenje za KiM? 5. Jesu li za kralja ili samo za gradonacelnika cacka.
    SNS I Vucic netreba da se zavaravaju da su preterano jaki, to je iluzija, stvorena zato sto u Srbiji nema kvalitetne opozicione stranke, ali ako englezi ujedine gejeve I srbende, levicare I radikale, „ruse“ nacionaliste I „evropejce“ natovce eto pobede nove americke politike.
    Ja sam SPOsaurus (SPO koji je unisten 9 marta, ali verujemo u srpsku obnovu) I nevolim besmislen nacionalizam, jer besmislen nacionalizam upravo I jeste evolucija od „srbende“ do geja.
    Srbija je bogata zemlja, ali zbog lose vladavine DS je siromasna. Ja vidim u kom pravcu Srbija treba da se razvija, I to sigurno nije put d(ss)veri. SNS je na dobrom putu ali kojim putem treba ici, ce upotpunosti shvatiti kada je EU posteno izvoza,

Оставите одговор