СЕБИЧНОСТ У ПАРОЛИ ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ

ziveti sad

Невероватних парола смо се до сада нагледали у разним кампањама, али тако себичну као што је парола Демократске странке „Живети нормално.Живети сад“, чини ми се да нисмо имали прилике да видимо и чујемо. Додуше, имали су они оне легендарне пароле попут „Зато што живот не може да чека“ у којима је доминирала себична црта предводника жуте опције, али ово сада је врхунац. Ово је чак и очита жеља да се демонстрира бахатост.

Док су владали ми смо од њих навикли да нам свој поглед на живот демонстрирају тако што ће само они и њихова политичка гарнитура потпомогнута тајкунима које су створили живети добро. Уосталом, пљачкашке приватизације које су спроводили управо су довеле до тога да само они и њихови тајкуни постану добитници транзиције, док су сви остали постали апсолутни губитници. Њихова визија политике и уопште живота била је отми сада, а за будућност ко мари. У складу са тим је и садашња парола на њиховом билборду.

Има ли ишта бахатије до тога када кажете „живети сад“? А, шта ћемо за будућност? Да ли то значи да опет ако се домогну власти можемо да очекујемо да се држава доведе до фазе банкрота само да би они сада и у овом моменту живели? Да ли то значи да ће поново до бесконачности задуживати земљу и куповати бираче само да би они сада живели? Да ли су ти људи свесни шта су написали или им је себичност заслепила очи када су овакву скандалозну паролу написали? Или су можда заиста желели да нам покажу колико су бахати сматрајући да моћ и сила могу све?

Такви не смеју да победе. Не сада, него никада више. Такви живе од данас до сутра. Такве будућност не занима.

Оставите одговор