ДРУГОСРБИЈАНСКИ ПРОГОН НОВИНАРСКЕ СЛОБОДЕ

cenzura

Мислио сам да је период подобног новинарства и подобних новинара далеко иза нас. Мислио сам да се Брозово време никада више неће поновити, односно, да никада више нећемо имати захтеве да се неки медији забрани и да се јавно позива на бојкот медија. Преварио сам се. То баш имамо данас и то у најгорем облику. Својеврсни линч који данас трпи Драган Ј.Вучићевић, као и цела редакција дневног листа „Информер“, подсећају на мрачни период комунистичке страховладе. Новинари се категоришу да ли су подобни или нису, а медијима се лепе епитети да су провладини само ако напишу истину о некоме ко је из одређених разлога ваљда подобан новинар за Сорошевски естаблишмент. О тој тзв.другосрбијанској елити није дозвољено критичко писање. Они су једине апологете слободног новинарства, једино је њихова реч злата вредна и само они имају право да нападају и да нам држе слово шта је то етика у новинарству. Сви остали на то немају право. Сви остали морају да буду послушни или да нестану.

Заиста, ни у најгорим кошмарима нисам могао да сањам да ће у 21.веку неко позивати на бојкот неког медија. Стичем утисак да ћемо ускоро добити саопштење из партијске информативне централе Демократске странке, која се зове Независно удружење новинара Србије, у коме ћемо прочитати следећи садржај:

Другови и другарице, позивамо вас да се одупрете прљавој пропаганди реакционих снага окоупљених око часописа „Информер“ у коме се изричу неистине о тековинама наше револуционарне борбе од 5.октобра 2000.године и у коме рушилачки елементи износећи клевете и лажи на рачун наших другова покушавају да уруше постојећи систем који смо ми крваво изградили. Позивамо вас да на сваком месту палите и цепате овај часопис како би се широј друштвеној заједници ставило до знања да народ није за урушавање наше револуционарне борбе и њених тековина.

Смрт „Информеру“, слобода народу“

За сада, овакво саопштење делије надреално, али каква се харанга подигла против „Информера“ не искључујем да то постане реална ситуација. Иначе су дотична господа, пардон, другарице и другови из НУНС, махом ликови којима су идоли послушна новинарска пера Брозовог режима. Није ни чудо што слободу медија доживљавају баш као што су је и њихови идоли манифестовали- истина је се само оно што ЦК СКЈ саопшти. Другачије мишљење је рушилачко и има за циљ да ремети самоуправно друштво. Данас је то мало модификовано, па је истина само оно што другосрбијанци саопштавају.  Друга истина не постоји, а ако би неко покушао да је сопшти, позваће се на његов линч и прогон. Узгред, када данас као наводна опозиција траже прогон и забране медија, можете само да помислите шта би радили да су власт. До 2012.године имали смо прилике да се уверимо, јер осим „Правде“ и радио Фокуса није било ниједног опозиционог гласила. Штампани медији су били слични листу „Комунист“ или „Црвена Борба“ само што је све било обојено у жуто. Електронски медији су били партијски сервиси Демократске странке и невладиног сектора. Када би се опет домогли власти, судећи по садашњој агресивној кампањи путем које желе да угасе један дневни лист, верујем да би декретом све затварали.

Ипак, у овом скандалозном линчу другосрбијанске елите према „Информеру“ и Драгану Ј.Вучичевићу, једна ствар ме ипак радује, а она потврђује стару народу пословицу да ништа не боли као истина. Вучићевић их је истином погодио и отуда њихова нервоза и атак који има за циљ да се Вучићевић ућутка. Да нема истине у ономе што је Вучићевић објавио, они се не би на то ни освртали. Овако, истина је погодила директно у мету, а они су показали своје агресивно лице. Проблем им је само у томе што народ ипак масовно купује „Информер“, а њихова гласила и медије нико жив нити чита, нити гледа, до њих самих па се на њима састају и дебатују као истомишљеници без жеље за полемиком са неким ко другачије мисли. Таквог разапињу без његовог присуства, што је иначе доказ колико су они слободомислећи и независни. Како год, само нека они раде свој посао, а грађани Србије ће умети да процени.

2 мишљења на „ДРУГОСРБИЈАНСКИ ПРОГОН НОВИНАРСКЕ СЛОБОДЕ“

Оставите одговор