ПРЕСУДА РАДОВАНУ КАРАЏИЋУ

karadzic-cp-5667974

Нема никакве дилеме да ће ратни председник Републике Српске, који је створио Републику Српску, попити доживотну робију. Не зато што је заиста за нешто крив, већ зато што је обављао поменуту функцију. Креаторима балканског лонца у коме се сви кувамо Република Српска је жилаво месо које се до сада још увек није скувало. Један од начина како ће омекшати је баш ова пресуда, јер се тада на терет Републике Српске ставља гнусна лаж, која постаје правна чињеница, да је настала на геноциду. Оно што је настало на геноциду тешко да може опстати у животу и зато ће онај ко је створио Републику Српску морати да у свој хашки тефтер упише да је крив што је уопште жив и што дише ваздух. Тако је то у суровом свету у коме јачи слабијег тлачи, односно, када јачи намеће своју истину, а слабији живи са тим да му је јачи одредио да је злочинац без обзира на чињеницу да је баш тај слабији преживео најгори могући злочин у 20.веку.

Савременици ће још и причати истину да је пресуда Караџићу политичка и ван памети. Будуће генерације које неће многи ни занимати ко је био Радован Караџић прихватаће као догму да је Република Српска геноцидна творевина. Пропаганда ће учинити своје, јер победник пише историју. Они малобројни који се једног дана буду одлучили да проучавају догађаје током рата у БиХ, ако би и помислили да другачије напишу од утврђене истине, биће медијски линчовани и представљени као браниоци злочина. Караџић ће, ако му се изрекне пресуде за све оно што му се на терет ставља, у историји остати записан као највећи злочинац свих времена, гори од нациста којима је пресуђено у Нирнбергу. Геринг, Калтербунер, Шпер, Штајхер, Рибентроп, Кајтел и остало друштво биће ништа напсрам Караџића и Младића и вероватно се у будућим уџбеницима неће они третирати са све Хитлером као највећи злочинци у историји човечанства, него ће то бити Радован Караџић и Ратко Младић. Тако ће народ који је преживео стравичне злочине у 20.веку, који је протеран и десеткован у сваком погледу бити суочен овом скандалозном хашком контрукцијом да је он заправо злочиначки јер је такве злочинце бирао.

На крају, остаје ми само молба да ко ово прочита озбиљно схвати у какав проблем као народ улазимо, као и апел да вашој деци и унуцима говорите истину, јер са овом језивом лажи на нашој грбачи мораћемо да живимо за век векова.

Оставите одговор