ГДЕ СУ САДА ЗАГОВОРНИЦИ ОТВОРЕНОГ ДРУШТВА?

images

Присетите се драги пријатељи колико су нам само до јуче разноразне присталице Сорошеве концепције о отвореном друштву, на чијим је темељима иначе и никла Европска унија, солили памет о слободи кретања, људским правима која су изнад сваке државе, апсолутној слободи избора и понашања, мултикултуралности и сличним трицама и кучинама. Само се сетите заговорника болесних тврдњи како је држава оптерећујући фактор за људску слободу и да би је требало угасити, па ћемо сви живети срећно и слободно као права деца цвећа у хипи заносу. Па где сте сада господо? Где нестаде ваша прича о безусловној слободи људској понашања? Да ли се то она данас враћа као бумеранг, јер ако је баш све дозвољено па онда је и терористи дозвољено да свој протест испољи тако што ће се на пуном аеродрому у Бриселу да дигне у ваздух. Да ли сте свесни докле сте довели Европу и човечанство са тако болесним ставовима?

Разумевања ради, терористи који су начинили зулум у Бриселу и Паризу су млади људи који су одрасли у тим градовима. Они нису дошли из неке арапске земље, већ су ишли у школу и расли су у земљама у којима су их либерални мислиоци подучавали поштовању људских права, демократији и апсолутној слободи. Па где се то изгубило? Или је можда погрешно научено, па када је индивидуи све дозвољено, онда јој је и дозвољено да се диже у ваздух? Шта сте их то научили господо? Зашто се сада не појавите да објасните младићима и девојкама из бриселских и паришких квартова шта значи мултиултуралност и да није лепо да бацају бомбе, посебно не оне које напуне ексерима? Верујем да похапшени терористи рецимо жуде за таквим предавањима.

Друштва која су поштовала традицију, која су поштовала на истински начин религију, која су најпре чувала породичне вредности, која су државу стављала изнад свега и изнад сваког, та друштва нису имала проблеме са оваквим степеном насиља и увлачењем суманутих идеологија са примесама најпримитивнијег изокретања религијских учења. Али, када се заложите за отворено друштво, а то вам је као отворена рана коју пуштате да се инфицира, онда разноразни заступници суманутих идеја, мрачних порива, секташке настројености и њима слични, једноставно имају апсолутно право да заговарају и да друге подучавају шта им падне на памет. Слобода им је загарантована, зар не?

Европа данас жели сви више да се врати традицији и да поново створи Европу нација, односно Европу у којој ће државе, а не бирократски апарат из Брисела, имати доминантну улогу. Међутим, мислим да је сувише касно. Европа је увелико ушла у тежак рат са онима које је подучавала мултикултуралности, а које та прича никада није интереосавала. Као што суштински није интересовала ни саме Европљане, али им је насилно наметана као доминантна идеологија. Она се данас распршила као мехур од сапунице, али се са њом и распршила европска безбедност. Сви су данас несигурни у Европи у којој су се заклињали на либерализам и људска права као примарни циљ битисања ЕУ. Нити у ЕУ има слободе, нити има људских права. То је суспендовано одавно. Улице највећих европских метропола лагано подсећају на градове у којима је полицијски час сасвим нормална околност. Узгред, изгубили су се и најватренији либерали. Да ли због срамоте што им је концепт пропао, да ли због чињенице да више никог не интересује њихово лупетање, није много ни битно. Сада је у ЕУ примарни циљ како избећи бомбаша самоубицу који вреба на сваком кораку, јер су многи коначно схватили да можда неки од њих живи у непосредном комшилуку. Да будем искрен, шетајући кроз Брисел, посебно у вечерњим часовима, нисам успевао да видим белог човека. Староседеоци Брисела су одавно отишли ван њега. У граду доминирају Арапи (посебно Мароканци), афрички црнци и Турци. Белог човека можете да видите само у институцијама ЕУ, где најмање можете да видите тамнопуте. Практично, Брисел је град паралелних светова где људи живе једни поред других, а не једни са другима. И то у седишту ЕУ која нам је увек заговарала мултикултуралност. Цинизам, зар не?

Добродошли у Европску унију! Како то само застрашујуће звучи.

 

 

 

Оставите одговор