ПОБЕДНИК

Seselj

Прошле недеље, по изрицању срамне и скандалозне пресуде Радовану Караџићу, био сам убеђен да је са политичком каријером Војислава Шешеља све готово. Нисам имао апсолутно никакву дилему да ће и њега, без икаквих разлога осудити на вишегодишњу робију. Неким чудом, можда и због политичких прилика у Србији, тек Војислав Шешељ је апсолутно ослобођен свих оптужби и моја претпоставка да ће пресудом у Трибуналу његова политичка каријера бити окончана, добија потпуно другу димензију. Он је тек сада добио крила, јер је после 14 година његове борбе са Трибуналом изашао као потпуни победник. И немам никакву дилему да ће на предстојећим изборима освојити не мали број гласова, чак му прогнозирам јако друго место, што ће бити његов залет, свакако уколико буде желео да преузима одговорност што иначе до сада никада није желео, за даље политичко битисање. У овом моменту, он је најозбиљнији противник власти с обзиром на шарлатанску опозицију, а од његовог понашања у будуће остаје да се види хоће ли то бити и даље. Да ли се он договорио са Трибуналом, да ли је ово план одређених страних сила како би садашњу власт дестабилизовале, то је тренутно за Србе најмање битно. Можда ће временом постати. Оно што је чињеница је то да више не постоји ниједан проблем да Шешељ буде у некој власти, нити ико има право да на то да приговор. Свакако да запад на то неће гледати благонаклоно, али Срби који буду емоцијама гласали свакако да на запад неће обраћати пажњу.Добили су неког ко је сурови запад победио. Трибунал је на овим изборима испао, пародоксално звучи, најбоља маркетинг агенција Војиславу Шешељу. Човек је слободан, човек је победник, ослобођен је свих бесмислених оптужби на његов рачун и то је крај.

Могу само да му кажем, честитам. Нека му драги Бог који му је пружио још једну велику шансу на политичкој сцени Србије пружи добро здравље и жељу за већом одговорношћу. Овог пута не сме да је прокоцка.

Једно мишљење на „ПОБЕДНИК“

  1. Ovo je uradjeno iskljucivo radi destabilizacije Srbije. Da bi se Srbija u skoroj buducnosti predstavila kao ruski satelit, I protivzapadna. Nadam se da ce Seselj to razumeti, I da nece igrati na „zapadnu“ kartu. Kada kazemo zapad, mi jos nismo definisali koja su to imena na zapadu koja iskljucivo rade protiv Srbije , a ko je za Srbiju. Hag je politika, i nema veze sa pravdom, Treba otvoriti oci da vidimo, kako sada zele da nas predju, sa ovom odlukom suda. Mozda zele da izazovu sukob izmedju Srbije I Hrvatske ili BiH. Vucic u startu mora ograditi, politiku Srbije, od seseljevih izjava, u protivnom mozemo imati ponovo rat.

Оставите одговор