ИНТЕРВЈУ ЗА „ДАНАС“

djuka2

Интервју за дневни лист „Данас“ односи се на одређена друштвена питања и ово су неки моји животни погледи. Сматрам да је основни ред да грађани могу да прочитају ставове народног посланика на ове теме, па сходно томе, ево интервјуа.

  1. Да ли сте за легализацију марихуане у медицинске сврхе?

Уколико се заиста докаже да канабисово уље помаже у лечењу карцинома свакако да сам за легализацију, али под условом да се јасно пропише да се оно може користити и набављати искључиво у медицинске сврхе. Подвлачим, морају претходно да се пруже сви релевантни докази од стране струке.

2. Да ли сте за легализацију хомосексуалних бракова и могућности да усвајају децу?

Ни случајно. Као верујући човек жестоко ћу се лично борити против саме помисли на ове могућности.

3. Да ли сте за укидање закона о обавезној вакцинацији деце? 

Нисам, јер је вакцина цивилизацијска тековина и молим оне који воде ту сумануту кампању да са њом прекину. Имам двојицу дечака и обојица су вакцинисани.

4.Да ли сте за легализацију проституције? 

Не. Легализовати продају душе и тела ми је нешто што је ван памети и никако то не могу да прихватим

5. Да ли сте за враћање обавезног служења војног рока? 

То данас више нема смисла. Боље је у јединицама имати младиће који желе да служе војни рок, јер су они свакако мотивисани, него терати неког на силу кога то не занима да иде на одслужење воног рока и да крајње демотивисан ремети ред и дисциплину. Иначе, драго ми је да је одзив за одслужење војног рока огроман. Радује ме што млади људи на овај начин желе да се одуже својој отаџбини.

6.Да ли сте за еутаназију? 

Опет могу да вам одговорим само као верујући човек- једино нам Господ живот даје, једино га Он и може узети.

7.Да ли сте за претплату за јавни сервис или за њено укидање? 

Најпре морамо да видимо да ли уопште желимо да имамо РТС. Ако желимо, онда мора да се пронађе неки извор финансирања. Лично, није ми драго што плаћамо таксу, која је иначе заиста симболична, али тренутно не видим други начин за финансирање јавног сервиса. Надам се да ћемо га пронаћи.

2 мишљења на „ИНТЕРВЈУ ЗА „ДАНАС““

  1. Lepo je imati stav, ali kada su me djubrad (bukvalno ustase, a srbi jedva docekali, da me puste niz vodu) optuzila da cinim upravo suprotno od mog stava, ja sam zanemeo, ne zbog toga sto nisam mogao odgovoriti srbima, vec zbog toga sto nema smisla pravdati se srbima koji veruju ustasama I koji jedva cekaju da ti se narugaju. Sta vredi imati stav, ako nemas sa kim da radis.

Оставите одговор