БОМБА СРПСКЕ ИСТИНЕ

BG-EKSPLOZIJA-ZUBIN-POTOK-VO-9-AKK-1-20160403-081324473-.mxf.Still003

Бомбу у Зубином Потоку нису бацили Срби. Бацили су је идиоти. То што они припадају српском народу не значи да се Србима и могу назвати, јер у бити православног Србина није да убија оне који другачије мисле, нити да користи овакве методе застрашивања. То чине нељуди, они који ваљда мисле да је насиље пут ка остварењу полтиичких циљева. Србија на овим изборима мора да покаже да се таквих не плаши и оно што је још битније, Србија мора да јасно стави до знања да се таквих стиди и да такве жели да маргинализује. Србија је земља у којој ће у свакој изборној кампањи преовладавати сукоб идеја и аргументација, као и сукоб понуђених политичких програма, а никако физичко насиље. Пристојна Србија је та која мора да победи 24.априла. Надам се да је ово последња кампања у којој прљавштине и насиље имају примат у односу на идеје. У само предворје избора нисмо чули од стране опозиције ниједну идеју зашто је боље гласати за њих, а не за власт. Чули смо нажалост све друго, од „Вучићу педеру“, „УА Вучићу“, „Вучићу издајниче“, па све до бомби и рафалне пуцњаве у Зубином Потоку. Коме је то потребно?

Оно што још више забрињава је чињеница да насиље у Зубином Потоку није осудила ниједна политичка опција, осим, да будем потпуно поштен, Чедомира Јовановића. Нема осуде од невладиног сектора, нема тзв.независних новинара и медија у којима тако независни пишу и праве прилоге, нема ни тзв.независних интелектуалаца, нема никог. Ваљда им је то сасвим нормално да се на тај начин прети физичком ликвидацијом председнику владе? Сетимо се Ђерам пијаце и инцидента у коме су учествовали функционери Демократске странке. Српска напредна странка је прва осудила тај инцидент, држава је одмах реаговала и приведени су актери сукоба. То што смо касније сазнали да су „жути“ исекли снимак на коме се јасно види да Шутановац први започиње сукоб са младићима на пијаци, довољно нам је показало у каквој је агонији Демократска странка и то је нека друга тема. Битно је да је Српска напредна странка осудила насиље које се догодило, држава је реаговала и ухапсила актере сукоба, међутим, упркос свему, морали смо да слушамо тираде Бојана Пајтића како је то скоро па био покушај убиства коме је кумовао режим Александра Вучића тако што сваки дан се наводно криминализује Демократска странка. То смо слушали пуна два дана док није лаж проваљена. Нема те НВО која се није огласила, нема тог тзв.независног новинара и новинарског удружења или тзв.независног интелектуалца који није дао свој суд о тобожњем скандалозном присуству насиља на нашој  политичкој сцени за које је крива власт. Међутим, после бачене бомбе у Зубином Потоку ми имамо апсолутни мук. И само чекам да се јаве дежурни ликови по друштвеним мрежама који ће истаћи како је Вучић сам на себе бацио бомбу и додатно запуцао из аутомата.

Бомба у Зубином Потоку је експлодирала, али та експолизија је у парампарчад разнела домаће вечите моралисте. Показала је све њихове дупле аршине и безобразлук. Да будем искрен, од тих идиота који су бомбу бацили, још су ми гори ови што насиље неће да осуде, само зато што је нападнути лично Александар Вучић. Зато ми се ти „независни“ посебно гаде, јер њихово лицемерје је нешто најодвратније што постоји у Србији.

Борба за пристојну Србију наставља се још жешће!

Оставите одговор