РУСКА ПОРУКА ЗА СРПСКЕ ИЗБОРЕ

Putin-phone-34545-462x282

Јединствена Русија подржава СНС и СНП“ изјавио је за „Спутњик“ Константнин Косачов, председник спољнополитичког одбора Савета Руске Федерације.

Паметном је ваљда ово доста када се покрене полемику око тога како Руска Федерација види  политичку сцену у Србији. Да будем искрен, не волим никакву мешање са стране у наше изборе, али када се запад и више него умешао кроз ослобађајуће пресуде Шешељу, онда су и Руси схватили да је ред да негде нешто кажу. Вреди подсетити да је Косачов званичник Руске Федерације који се свакако не би одважио на овакву изјаву да није добио амин од званичне Москве. Самим тим, сви ови мешетари који крстаре по Србији да објасне народу како Вучић и влада коју води наводно хрле ка НАТО, питам их да ли заиста мисле да би Руска Федерација икада подржала политичку опцију која гура Србију ка НАТО? Биће да су ти што се куну у Русију заправо у проблему, јер се из дана у дан, баш у руским медијима, појављују текстови о њиховој сарадњи са ЦИА. Рецимо, руски медији су отворили причу око сарадње покрета „Двери“ са америчким агентом Јасмином Вујић. Веома велики публицитет дали су том тексту. Зашто би се било ко у Руској Федерацији потрудио да на овај начин дискредитује политичку опцију која се куне у Русију? Очигледно је да руске службе веома добро знају ко заиста са ким сарађује и чија је испостава.

Са друге стране на најдиректнији начин Константин Косачов је пресуду против Војислава Шешеља оценио као политички мотивисану. Ту изјаву је такође пренео „Спутњик“- „Ослобађајућа пресуда Хашког трибунала за лидера Српске радикалне странке Војислава Шешеља има политичку позадину„, истакао је Косачов. Да се разумемо, не постоји готово никаква шанса да један руски званичник изјави овако нешто, а да претходно добро није информисан од стране својих служби, посебно спољнополитичке руске службе. Нема никакве дилеме да је Руска Федерација оцењивала овакву изненадну благонаклоност Трибунала према Шешељу и да је заузет званичан став о политичкој мотивисаности те пресуде.

Свакако, Руска Федерација нема интерес да на простору Балкана дође до неког новог сукоба. Руски званичници су дубоко свесни да влада Александра Вучића није увела санкције Руској Федерацији упркос бројним притисцима. Сарадња између Русије и Србије никада није била на вишем нивоу и то је оно што доводи до оваквог става какав је Косачов пренео српској јавности.

Руска порука је била више него јасна. Са наше стране је одговор пружен у смислу да ће Србија остати војно неутрална држава, што свакако јесте наш интерес. Чак је и сам Косачов рекао да Русија нема ништа против наших евроинтеграција. Заправо, Руси су нам по ко зна који пут пружили лекцију да у спољној политици није све црно-бело, већ да се најпре цени мудрост и потези које вучете. Руси не воле велике речи без икаквих дела. Посебно ако вас нањуше да ипак имате неку сарадњу са западним агентурама. На примеру „Двери“ и СРС су то јасно демонстрирали.

Хвала баћушке!

Једно мишљење на „РУСКА ПОРУКА ЗА СРПСКЕ ИЗБОРЕ“

Оставите одговор