КАКО СУ ХРВАТСКА И ШЕШЕЉ ПОСТАЛИ САВЕЗНИЦИ

seselj__wide-xxlarge

У овом моменту не постоје већи сарадници од званичне Хрватске и лидера Српске радикалне странке, Војислава Шешеља. Хрватској је Шешељ са његовим бесмисленим изјавама увек алиби за притисак на Србију, док на другој страни сваки притисак Хрватске на Србију суштински јача Шешеља и његову позицију на политичкој сцени Србије. Оно што је проблематично, то је чињеница да такав вид сарадње слаби и кочи Србију.

Невероватна и сулуда одлука Хрватске да не дозволи Србији отварање поглавља са Европском унијом, свакако ће бити благонаклоно дочекана од стране војводиних присталица. Биће то нови знак да нам је ЕУ највећи непријатељ, а да су нам Хрвати, што се опет показало, заклети непријатељи. Са друге стране, таква реторика ће доћи Карамарку и друштву као кец на десет да коче Србију. У читавој причи нема већих губитника од грађана Србије. И свакако нема већих добитника од оних који Балкан лагано гурају ка сукобима. Изградити мир је нешто најтеже. Направити сукоб је најлакше. Док је нама Карамарка, Шешеља, Изетбеговића и сличних, а све потпомогнути потпаљивачима сукоба на Балкану, најпре од стране англосаксонског света, нема нама мирног спавања.

На крају, с обзиром да је одлука о нашем блокирању ка Европској унији донета, а то значи да можемо очекивати одређене нове уцене, посебно од стране Хрватске, питам господу из Брисела да нам отворено кажу- желите ли Шешеља на власти? Ако желите, а из авиона се види да радите на томе и да му се у овој кампањи даје невиђени ветар у леђа, онда то кажите отворено и грађанима Србије. Да макар знамо на чему смо.

П.С. Било би добро да војвода уплати неки динар на рачун Хрватске владе, Европске уније и Хашког трибунала. Овакав маркетинг који му је пружен од стране поменутих институција могао је само да сања. Заправо, то су његове најбоље маркетиншке агенције, а он је свакако њихов најбољи савезник.

Оставите одговор