ТУЂМАНОВ АГИТАТОР У КАМПАЊИ ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ

kesimir-tudjman-pajtic

Ангажовати бившег Туђмановог агитпроповца у кампањи за изборе у Србији је у најмању руку неталентованост за политику. О увреди за српски народ не желим да говорим, јер допринос који је Крешимир Мацан давао у Туђмановој пропаганди је заиста велики, а од те пропаганде данас имамо опустошену Републику Српску Крајину и више од 250 000 Срба Крајишника без својих кућа и своје имовине. О убијеним, заробљеним и мученим Србима много тога је написано, али је Мацанова пропаганда чинила све да се истина не чује. Ипак, од Пајтића који у моменту обележавања језивог злочина какав је била „Олуја“ летује на Брионима, друго се и не може очекивати. Можда му је Мацан баш тих дана причао како је обављао пропагандни рат за етничко чишћење Срба, па је Пајтић увидео да би му можда помогао у кампањи.

Како год, Пајтићев потез је раван политичком самоубиству, јер колико год да смо ми Срби толерантан народ и колико год да брзо заборављамо, ипак не прија нам да нас неко на овај начин понижава. Разумео бих чак и овакав потез да је Мацан особа која има бројне контакте по свету, па рецимо ако Пајтић рачуна да ће бити премијер због интереса Србије жели таквог човека у тиму како би што боље повезао Србију. Интерес је нешто што у политици увек преовладава. Међутим, нити ће Пајтић бити премијер, а нити Мацан има баш тако јаке контакте, па заиста осим личног интереса самог Пајтића суштински све остало се може свести на најгоре забадање прста у око српском народу. Таквих као што је Мацан у Србији, али и у свету, има колико год хоћете. Самим тим, поставља се питање да ли је баш Туђманов пропагандиста морао да буде ангажован и какву то поруку Пајтић шаље грађанима Србије? Надајмо се само да Крешимир није добио новац за своје услуге из буџета АП Војводина, јер не би имало смисла да грађани Покрајне плаћају Туђмановог сарадника за услуге које пружа Демократској странци.

На крају, уважени Крешимире, пошто си већ обилато кренуо да се мешаш у унутрашње политичке прилике Србије, јер гостујеш типски на одређеним телевизијама са којих на крајње покварен начин нападаш Владу, покушај мало да макар одглумиш неутралност и окани се Србије. Што би наш народ рекао, гледај човече своја посла.

Оставите одговор