ФАЛСИФИКОВАНИ ПОТПИСИ ПУТ ДО ОБАРАЊА ИЗБОРА

izbori-2016-srbija (1)

Нико нормалан се никада не би усудио да фалсификује потписе како би пријавио изборну листу. Да све буде горе зачињено, потписи су фалсификовани уз фалсификовање печата суда! Како је то учињено, надајмо се да ће адекватна истрага утврдити и да ће починиоци оваквог једног скандалозног кривичног дела завршити иза решетака. Ипак, оно што упада у очи је огроман број потписа и то што је учињено од стране више пријављених листа. То опет може да укаже да је одређени центар моћи фабриковао одређене листе и на овај начин покушао је да их угура на изборни листић по систему „ако прође, прође“. Најмање два разлога је имао за тако нешто, од тога да делегитимизује изборни процес и створи тоталну папазјанију, до чињенице да ако изборни резултати не буду по вољи да се пређе на план Б, а то је оспоравање и обарање избора.

Елем, нажалост, једна листа са фалсификованим потписима успела је да прође. За ту предводника те листе неки други који су на сличан начин покушавали да се домогну места на изборном листићу тврдили су да им је тај најдиректније продавао потписе! Да, добро сте прочитали, продавао! С обзиром да је та листа успела преваром да се домогне учешћа на изборима, те да је РИК накнадно установио на који начин су ти преваранти дошли до потребног броја потписа, уколико се покрену кривични поступци за ова недела, изборни процес долази у питање, јер ће они који не буду задовољни резултатом истаћи као приговор да је на изборима учествовала листа која је имала фалсификоване потписе. Ово је веома изгледан сценарио који заиста може да нас уведе у дубоку политичку кризу, што је очигледно и циљ одређеним страним службама и појединим структурама у Србији. Јасно је као дан да већина опозиционих странака уопште и не воде кампању и да делују крајње индиферентно према самим изборима. Свакако, један од разлога је што им је јасно да лоше стоје међу грађанима и да им цензус виси о концу, али други разлог је што сасвим извесно рачунају на другачије методе преузимања власти од изборне. За сада им је циљ да у потпуности обесмисле, односно да делегитимизују сам изборни процес. Рецимо, то што су у Покрајни и на општини Врачар веома свесно одбили листу Саше Радуловића, један је од потеза делегитимисања избора, јер ће Радуловић, уколико Управни суд потврди одлуке Покрајнске изборне комисије, као и Општинске изборне комисије на Врачару, имати разлога да истиче како су ти избори без његове листе били нелегитимни. Оно што је покушано са „Трећом Србијом“ и апсолутно сулудом одлуком Управног суда да им обори листу, такође је за циљ имало да се изазове конфузија у изборном процесу. Искрен да будем, пошто свакако немам право да коментаришем рад Управног суда, ипак бих морао да се осврнем макар мало и да констатујем да су њихове одлуке у најмању руку невероватне. Да ли тамошње судије, које су се ту учауириле ко зна од када, то раде намерно, јер људи из „Треће Србије“ тврде да су неке од њих на вези са амбасадом САД у Београду, не знам, али да су им одлуке у најмању руку чудне то је више него очигледно.

Не бих да будем баба Ванга, али чини ми се да ће опозиција у највећем делу на дан избора махом радити на бојкоту избора, јер им је циљ да излазност буде никад мања. Тиме имају додатни аргумент да истакну како избори немају легитимитет, а додатно ће уз причу о фалсификованим потписима износити и аргумент о нелегалности изборног процеса.

Онај ко је ово осмислио, нека му је на част.

Оставите одговор