О’КЛЕ ЛОВА?

Bosko obradovic pare

Дођосмо до краја ове изборне кампање. Када се биралишта затворе и преброје гласови неко ће чупати косе, неко ће се радовати, неко ће схватити да му је пружена шанса да много више уради. Ипак, посебно ће бити занимљиво када се буду полагали рачуни о утрошеним средствима за вођење кампање. Биће крајње занимљиво да чујемо објашњења од појединих странака које су као ванпарламентарне ушле у кампању одакле им новац за тако скупу кампању. Ту посебно апострофирам коалицију ДСС-Двери, јер су они у овој кампањи били скоро изједначени по билбордима и тв спотовима са владајућим странкама, а у интернет рекламама су имали потпуну доминацију.

Разумљиво је да владајуће странке имају нешто више новца на свом конту, пре свега због своје снаге и заступљености у парламенту. Логично је да терет издатака могу лакше да поднесу и свакако да је веома пожељно да Агенција за борбу против корупције детаљно прегледа на шта су се и како трошила средства. Уосталом, једино СНС до сада није имала никакав проблем са поменутом Агенцијом, јер је крајње транспарентно представљала извештај о утрошеним и прибављеним средствима у кампањама. Међутим, није ли чудно да једна ванпарламентарна политичка опција има толика средства на располагању, јер ако се узме у обзир да је неки минимум за кампању коју је имала коалиција окупљена око ДСС-Двери негде цирка 2 милиона евра (трошкови за скупове, за израду рекламе, за гориво, промоције, банере, заставе, балоне, емитовање и израду ТВ спотова, емитовање и израду радио спотова…). Чули смо од господина Бошка Обрадовића да су средства обезбедили од донација. Немам ништа против, то је супер. Проблем је што нам не каже ко су ти тако издашни донатори? Ако је то неко из дијаспоре, па СНС има бар пет пута већу подршку дијаспоре од ове коалиције, па нема тако великодушне донаторе. Средства која је ова коалиција утрошила према „Гугл адсенсу“ су очигледно енормна, што се види из приложене фотографије. Ми као владајућа странка тај новац нисмо имали. Док смо били опозиција, а подсетићу вас да смо увек били парламентарна опозиција, муку смо мучили да на локалним и регионалним ТВ и радио станицама платимо термин. Колико видим, Бошко и Санда немају ту муку и то као ванпарламентарна опција. Гостују кад и колико хоће и где хоће. Огласи у писаним медијима су им као добар дан. Једна страна у дневном тиражном листу за дан кошта негде у просеку од 1000 до 3000 евра. Ако сваки дан покријете готово сва дневна новинска издања, па то је у најмању руку од 8000 до могућих 15000 евра дневно. Помножите са седам дана у недељи, па ћете видети колики је то износ. Да не говорим о недељним издањима. Поједине парламентарне странке немају да покрију тај трошак, али зато ова ванпарламентарна опција има средстава за раскалашно трошење.

На крају, понављам још једном, немам ништа против што је неко обезбедио та средства и уложио у своју кампању. Само имам против да нам такви држе тираде о сиромаштву у Србији, јер они као ванпарламентарна странка која оволико пара троши очигледно не знају за муке сиротиње. И наравно, имам против да крију ко су им донатори. Нека лепо саопште грађанима чији су пројекат, односно ко им је тако издашно финансијски покрио кампању. Можда ће ту њихову срећу коју промовишу са таквим донаторима моћи још неко у Србији себи да створи.

2 мишљења на „О’КЛЕ ЛОВА?“

 1. Ovde moze da stoji naslov:“Osnuj stranku…obogati se“jer vidimo iz primera ovih pomenutih da su finansijski “procvetali“ od kako Dveri postadose politicka partija.Oni imaju maksimu:“Ako moze Pajtic mozemo i mi“ jer Pajtica i jos neke niko i ne pita od nadleznih odakle njima sredstva za kampanju ako svi znamo da im je racun u blokadi.I cijim novcem se finansira ustasa Macan za Pajticevu kampanju.
  Dveri/Dss su postali proamericka ekspozitura i odlatle novac.CIA ,SOROS su svoje fondove stavili na raspolaganje njima a Sandi ocigledno treba koja nova bunda pa joj taj novac nije gadan.Za Obradovica kao i njegovog tatu u mom rodnom gradu Cacku dobro znamo kakvi su na pare i korupciju.
  Imamo Djuka jos jednu stranku placenu stranim novcem a to su “ZAVETNICI“ oni su za razliku od DVERI/DSS placeni Ruskim novcem,evo postavio sam bar 20 puta isto pitanje onog Milici koja sebe predstavlja kao veliku Srpskinju koja hoce da “spasi“ Srbiju a da nije radila ni u prodavnici ODAKLE NOVAC ZAVETNICIMA???
  Ja sam dobio pouzdane informacije koje do dana danas niko nije demantovao a ticu se odlaska u Rusiju Milice i nekih njenih saradnika cak 4 puta u zadnjih 6 meseci.PITAM JOS JEDNOM a Djuka verujem Vi mozete da je cak i direktno pitate GDE JE MILICA zavetnica bila 24.3.2016. (ja znam) i sta je na racun Zavetnika leglo 26.3.2016 i koliko (275 000 evra)Pitajte Milicu ko joj je i kada donosio gotovinu od po 5-10 000 evra redovnim dolascima iz Moskve!
  E zato kao pravi patriota i nacionalista nikada ali nikada necu glasati za DVERI,ZAVETNIKE i ostale prodane duse!!!
  Nek nam je Bog u pomoci 24.4.2016.

 2. E slazem se da je koalicija Dveri-Dss imala ubedljivo najskuplju kampanju i to bas upada u oci,čak su placali oglase van granica Srbije na jutarnji.hr i 24 sata.hr,Pitaj veceras Boska koliko su novca do sada utosili i najvaznije pitanje odakle pare

Оставите одговор