ЗАШТО ЈЕ СНС ПОБЕДИЛА

miting

Да ли је СНС баш тако сјајна, па је добила на већу излазност већи број гласова и већи проценат у односу на прошле изборе на којима је започела своју доминацију?

Наравно да није.

Шта је онда натерало грађане да овако масовно пруже подршку Вучићу и Српској напредној странци?

Неко ће рећи катастрофална опозиција. Свакако, сложићу се са овом тезом, јер је опозиција у Србији заиста гора од најгоре катастрофе. Невероватно је колико нису имали такта да схвате како глупа кампања у којој су персонализовали своју мржњу према Вучићу не доноси гласове. Суштински, они су својом кампањом пуцали себи у ногу и баш је та негативна кампања највише утицала на неопредељене бираче да се укњиже на конто Александра Вучића. Док је Вучићу овакве опозиције, он заиста може мирно да спава и да не бере бригу да ли ће бити власт.

Ипак, није катастрофална опозиција једини разлог. Кључни разлог је сазревање народа. Људи неће више да гласају „ПРОТИВ“ нечега, већ хоће да гласају „ЗА“ нешто. Вучић је нешто понудио и водио је озбиљну кампању да ту понуду представи грађанима. Понашао се одговорно, понашао се државнички и није упирао прст у противнике, већ је говорио о његовим резултатима и плановима.

Такође, веома важна чињеница је и то да се избори не добијају на друштвеним мрежама. То је најбоље дефинисао Дејвид Камерон када је победио у Великој Британији и када је славодобитно саопштио да у британским селима твитер нема утицај. Друштвене мреже, посебно твитер, најчешће су простор за лажне профиле, искомплексиране типове и ликове који не подносе позитивну кампању. Њима друштвене мреже служе да истресу своју негативну енергију, али твитер није гласило које може пресудно да утиче на изборни резултат. Да је твитер постојао у време Милошевића, до данас Милошевић не би изгубио изборе. Вучић би могао да ужива све док опозиција своју кампању буде базирала на твитеру. Док се не оде међу грађане, док се не покуца на врата обичног човека, док га не питаш за његове проблеме, док му не решиш проблем, џабе ти на хиљаде твитова. Зато је Вучић непогрешиво ишао на солуцију да му активисти обиђу сваког бирача и да са њим поразговарају, него да претерано губе време на твитеру.

На крају, оно што опозиција мора да укапира, посебно она националистичка, то је чињеница да грађани гледају резултат, а не велике речи. Косово и Метохија су најбољи пример. Нема шта није речено против Бриселског споразума. Од тога да је он највећа издаја српског народа, до тога да се тиме Србија одрекла Срба са Косова и Метохије. Међутим, изборни дебакл тих који су то тврдили и фантастична победа Српске напредне странке на Косову и Метохији, знак су да Срби виде у Бриселском споразуму, тачније у његовом коначном епилогу, одличну шансу за себе. Наш народ препознаје да је Вучић својом међународном активношћу обезбедио далеко већи утицај Републике Србије него раније и то су Срби наградили одличним резултатом за Српску напредну странку.

Све у свему, док је овакве опозиције и док је твитера, Вучић може мирно да спава и да се на миру посвети послу.

2 мишљења на „ЗАШТО ЈЕ СНС ПОБЕДИЛА“

  1. Nemojte se prerano veseliti. Ako SNS zavrsi ispod 50% a vec je po blicu 48%, SNS je izgubio izbore. Osim toga izgleda da ce Neko uvaliti jos nekoliko stranaka preko cenzusa, tako da cemo imati parlamentarni haos.SNS nesme dozvoliti da se izbori pokradu u poslednjem momentu I da se uvali jos nekoliko stranaka u parlament. A posto ste vidim vec svi na spavanju, sutra vas ocekuje realnost SNS 46% . SNS ce nocas biti pokradjen.

Оставите одговор