КО ЈЕ ПОКРАДЕН НА ИЗБОРИМА?

izbori-2016-srbija (1)

Током целог изборног дана друштвене мреже су биле усијане од избацивања наводно проверених информација како активисти владајуће Српске напредне странке покушавају да незаконито утичу на изборну вољу бирача, да купују бираче и да их присиљавају да гласају за листу „Србија побеђује- Александар Вучић“. Стално су се појављивавале некакве фотографије на којима су усликани наводно обесни момци који контролишу које изашао на гласање од грађана, а ко није. У неколико примера за те који су фотографисани установило се да немају ама баш никакве везе са Српском напредном странко, већ да имају везе са једном другом владајућом партијом, али и да имају везе са Демократском странком. Заправо, перформанс је био да жути фотографишу своје активисте које ће на друштвеним мрежама представљати као активисте Српске напредне странке. На крају изборног дана, од толиких „неправилности“ не добисмо у Републичку изборну комисију ниједан приговор. Заправо, дошла су два приговора, а она су била упућена од стране Српске напредне странке, а не од оних који су цео дан тврдили како се наводно на изборима догађа невиђена крађа.

Зашто се ово радило?

Данас је одговор више него јасан. Било је потребно агресивном кампањом убедити јавност да је власт лоповска и да је спремна да покраде изборе. Уосталом, то се тврдило од момента када су избори расписани. Разлог за тако нешто је ситуација у којој су поједине политичке опције на ивици цензуса, а једини начин да се домогну скупштинских клупа је агресиван притисак како их је власт наводно покрала, те се зато нису нашли у Скупштини. Суштина је да агресивном кампањом у којој власт носи ореол да је лоповска они уђу у Скупштину чак и ако немају заиста за цензус, јер власт ће бити приморана зарад мира у кући да их пусти да се домогну парламента. У супротном, они ће изаћи на улицу и почети да праве циркус. Свакако, план је одлично осмишљен још раније, јер су дубоко били свесни да што више листа уђе у Скупштину, тако се владајућој коалицији око Српске напредне странке умањује број мандата. Затосмо дошли у ситуацију да Српска напредна странка има више гласова у односу на прошле изборе, има чак и јачи проценат, али има мање мандата. А, онда, што је додатно запањујуће, у јавности се почело са спином како је апсолутни победник избора заправо губитник, а они што сви заједно под окриљем америчког амбасадора имају 22 одсто гласова су победници. Такво лицемерје и скандалозно понашање није виђено у историји.

Када већ споменух америчког амбасадора, ту су неке ствари веома занимљиве. Наиме, дотични Кајл Скот се појавио у седишту Демократске странке непуних десет минута по читању резултата од стране Александра Вучића на конференцији у седишту Српске напредне странке. Хајде то што је крајње непримерено да један дипломата тако високог ранга одлази у седиште једне опозиционе партије, али како је од дошао тако су се окупили сви они који су морали на разне начине да се угурају у парламент. Осокољени подршком његове вашнгтонске екселенције, лидерчићи на ивици цензуса упали су у Републичку изборну комисију као најгори разбојници и почели су да прете и да праве циркус. Одједном се изборни резултат променио онако како је њима било по вољи. Е, сад, замислите да је у седиште Републичке изборне комисије, где вам је иначе забрањен приступ, упао неко из Српске напредне странке? Ни Сава, ни Дунав, не би опрали Српску напредну странку. Данима би Вучић трпео нападе да је дошао да диктира резултате и да прекраја изборну вољу грађана.

Занимљиво је кога је све амерички амбасадор окупио у дружину. На  истом задатку нашли су се наводни русофили из коалиције ДСС-ДВЕРИ, али и крајње пронатовски клан око Тадића, ЛДП и Чанка, Пајтића и остале болументе. Одједном је Чеда Јовановић заборавио оптужбе да је ДСС организовао убиство Ђинђића, а Чанак да су Двери „профашистичка организација“ како их је некада називао. Тадића свакако ништа није ни занимало, јер њему је циљ да се некако домогне до Скупштине како би касније успео негде да се удоми као издржавано лице. Пајтић и друштво су далеко више енергије уложили како да дезавуишу изборе, него себе да прикажу на изборима, јер су били свесни да народ на Демократску странку гледа као на Али-бабу и 40 разбојника. Радуловић ту служи да послушно клима главом шта год да му дође из америчке амбасаде јер је коначно успео да се домогне Скупштине и евентуалног имунитета, па може мало да одахне од судских пресуда за скандалозне стечајне поступке које до сада водио. За промену, добисмо у Парламенту и странку стечајних управника.

Све у свему, ова весела дружина, наменски окупљена, очигледно планира да изазива нестабилност уколико се испостави да нису баш сви прешли цензус. Мислим да нас чека веома занимљив и турбулентан постизборни период. А, о крађи на изборима? Хм, да, слободан сам да кажем да се догодила. Али, покрадена је Српска напредна странка. Лопови су због тога током целог изборног дана викали „држ’те лопова“.

Оставите одговор