ДОБИТНИЦИ СУ ГУБИТНИЦИ, А ГУБИТНИЦИ СУ ДОБИТНИЦИ

Pajtic, Sanda, Tadic, Bosko

Многи ће се запитати има ли у Србији више икаквог смисла излазити на изборе. Склон сам размишљању да је многим актерима из иностранства то заправо и циљ. Како иначе другачије објаснити народу монструозно медијско спиновање да су апсолутни победници избора заправо преко ноћи у медијским извештајима постали губитници, а да су губитници, и то драстични губитници, одједном постали победници? Колико је то потребно гласова и процената у Србији да се освоји како би ти неко признао да си победио? Како је могуће да они који једва имају за цензус или чак и немају, али на силу гурају причу да имају потребан лимит, могу да се прогласе победницима? О чему се овде ради и какав нам се сценарио спрема?

У медијима се Вучић више и не спомиње. Не спомиње се чињеница да је Српска напредна странка добила потврду народа за своју политику тако што је добила више гласова и тако што је добила већи проценат него на прошлим изборима. Сада се на коалицију око Српске напредне странке гледа искључиво као на коалицију од које се може довољно одузети коалиционих партнера како Вучић више не би био у позицији да састави Владу. Они који једва имају 16 мандата иду од телевизије до телевизије и причају како је мисија на овим изборима успела, јер Вучић више нема довољан број мандата. Еј, бре, они који су једва прешли цензус о томе причају!!!

Свих шест листа које су уз коалицију око Српске напредне странке бар за сада прешле цензус имају 41 одсто. Ове четири које су нагрлатије да их је наводно неко покрао имају 22 одсто. И они тврде да су победници! Коалиција окупљена око Српске напредне странке има надполовичну већину, али она је губитник. Извините, да  ли се то неко спрда са народом и његовом вољом?

Све више сам склон да ће се на крају баладе покренути прича како је заправо народ сменио Вучића са места премијера, јер није задовољан његовим радом. Мирише ми на то да је даље писање ове приче управо сценарио да Вучић изгуби већину у парламенту. Тако ће Србија постати земља у којој се народна воља не поштује, већ се поштује воља амбасадора и математике. Када их он састави, забораве лако на дојучерашње размирице. И кусо и репато ће се саставити да убије народну вољу и да саставе власт по вољи и диктату онога ко их је окупио још изборне ноћи у седишту Демократске странке.

Драги грађани, имамо ли право да будемо неми на најбруталније прекрајње изборне воље грађана? Имамо ли право да ћутимо на најгору крађу која се догађа пред нашим очима?

Мислите о томе!

Оставите одговор