ЦЕНЗУС КОАЛИЦИЈА ПРИЗНАЛА ДА НИЈЕ БИЛО ИЗБОРНЕ КРАЂЕ

 

Cg4seWqW4AIJnmE

Дакле, сада је све јасно. Господа која су галамила да је било масовне изборне крађе, прихватајући резултате РИК без 15 бирачких места на којима ће се гласање поновити, суштински су признали да никакве изборне крађе није ни било. Тиме што излазе на те изборе, односно, тиме што прихватају да се изборни процес најнормалније заврши, насмејали су се у лице њиховим малобројним присталицама које су напалили да је било изборне крађе и јасно им ставили до знања да су лагали. Да је крађе заиста било, онда се резултат РИК не би прихватио, онда би протествовали и тражили понављање избора, а пре свега би поднели макар једну кривичну пријаву за крађу или било какав приговор РИК. односно жалбу Управном суду на одлуке РИК. Пошто тога нема, већ има само њиховог прихватања изборних резултата таквих какви заиста и јесу, јасно је да им је акција пропала. Како год, они су дали легитимитет резултатима које је РИК објавио и ту се лажна прича о изборној крађи завршава.

Е, сад, зашто им је ово било потребно?

Најпре да би на силу угурали коалицију ДСС-Двери у Скупштину. Тензија им је била више него потребна, а да ли су довољно подгрејали бираче, видећемо у среду. Но, како год да се све заврши, остаје белег колико су јадни. Због изборног цензуса су били спремни државу да олајавају, да физички нападају жене у РИК, да врше притисак, да вређају… Да ли је то вредно тог фамозног изборног цензуса и коме они морају да оправдају инвестицију у њих?

Други разлог је оправдање сопственог неуспеха код њихових малобројних присталица. Ту највише Пајтић игра на танкој жици, јер криминалан резултат по Демократску странку жели да оправда тиме што је наводно покраден, без обзира што му се пола странке смеје на те глупости.

Трећи и верујем најопаснији разлог је тзв.залога за наредне изборе, рецимо председничке, које ће од старта прогласити да ће унапред бити покрадени. Тиме желе да подигну тензију пред те изборе које виде као своју шансу да сруше Вучића, без обзира што им Вучић неће бити противкандидат. И спремни су сви да се удруже, мимо било каквог принципа, само да би тај свој наум остварили.

Било како било, овај народ није ни луд, ни блесав. То доказује серија поновљених избора на којима коалиција око СНС убедљиво побеђује. Овима што галаме да су покрадени опет је цензус мисаона именица. Ваљда ће у среду на силу успети да се домогну Скупштине, јер у противном имаћемо цмиздрење данима и месецима како су покрадени. Можда би најбоље било да променимо народ, али то већ мало теже иде.

Опрости им Боже, не знају шта раде.

Оставите одговор