СМЕНА ГЕНЕРАЦИЈЕ У СНС

srpska-napredna-stranka

Дође то време када старији морају да схвате да је повлачење неминовно и да неке младе снаге преузимају кормило у руковођењу. Мислим да је то време дошло за Српску напредну странку. Оно што је зачуђујуће је чињеница да то схвата само председник те странке и председник Владе Србије који је у овом моменту у зениту своје популарности. То говори о његовој величини и колико озбиљно схвата политику и државу. Проблем је што други то не виде, част изузецима.

Предстојећа скупштина Српске напредне странке мора да буде иницијална за ту смену генерација у странци. Новим људима, младим и образованим мора да се пружи шанса. Мора да се убаци тзв.свежа крв. Свако од нас је пролазан, посебно у политици. Данас си на врху, сутра на дну и то је нешто природно. Оно што мораш у себи да носиш је жеља за константном борбом. И када паднеш да поново устанеш и да то чиниш све време док не схватиш да је дошло време да се повучеш и своје место препустиш млађима. Вучић данас када има апсолутну подршку грађана, када већ други пут осваја на парламентарним изборима апсолутну власт, говори о томе како неће још дуго бити политици, односно да је полако време да га неко наследи. Искрени да будем, такав пример не памтим да смо имали у нашој политичкој пракси.

Свако од нас ако уђе у политику сања да достигне неку своју револуцију. Неко је сањао 5.октобар па га је дочекао, вероватно се касније и разочарао. Лично, сањао сам да победимо и да дођемо на власт како бисмо афирмисали идеје за које смо се борили. Својски сам себе улагао. Успели смо и ја сам својом револуцијом задовољан. Немам амбиције у политици, али имам жељу да се борим да млади у што већој мери добију шансу у Српској напредној странци. Руководство странке мора да добије нова млада лица која ће улетети у политички ринг и која ће себе промовисати ко будуће лидере. Неко ће можда бити председник владе, неко председник државе, неко министар, неко ће из позадине доносити важне одлуке за странку, неко ће бити врхунски оперативац на терену, неко се можда неће снаћи, али битно је пружити младима шансу. Добар део њих ће бити моје колеге у Скупштини и свима ћу својски помоћи да се афирмишу. Србија мора да добије нове политичаре, јер ми јесмо земља у којој има много талентовних и надарених девојака и младића који неретко због силних сујета нису могли да добију шансу, али и због климе у друштву која је била таква да је учлањење у странку значило да добијеш неку личну корист. Честити млади људи нису желели на тај начин да дођу до бенефита, већ су желели да се баве политиком. Бављење политиком је тежак посао, мора много да се чита, да се ради на себи, да се образујеш, усавршаваш, да пратиш геополитику, историју, научне семинаре, да пратиш светску политичку сцену, да одеш међу обичан народ и да разговараш са њим, да се спустиш на ниво обичног човека који од тебе као политичара очекује да му помогнеш… То је бављење политиком, а не лична корист. Поносан сам што Српска напредна странка има пуно таквих. Упознао сам их у кампањи и пуно ми је било срце. За њих искрено навијам да им скупштина странке пружи прилику да дођу до изражаја и једнако тако навијам да гомила интересџија и оних који се преко новина нуде за важне функције да буде одстрањена.

Све у свему, моја кампања за страначку скупштину искључиво ће се сводити да што више младих добије шансу. Да афирмишемо нова лица, да афирмишемо будућност Србије. И нико од њих не сме да има Вучића, нити било ког другог за идола. Свако мора да буде аутентичан. Александар Вучић је за данашње време политичар високог формата, као што је то био Никола Пашић за свој период. Бог му је пружио прилику да у 23.години постане потпредседник парламента. Радио је две деценије жестоко на себи да би своју аутентичну политичку личност изградио, па и данас још увек учи. То је мој савет младим људима у Српској напредност странци. У некој будућности можда ће бити потребна тотална промена приступа од овог који данас Вучић има. Зато драги моји млади напредњаци радите на себи и правите од себе аутентичне личности које ће бити спремне да у одређеном моменту преузму пуну одговорност најпре за државу и народ, а потом и за нашу Српску напредну странку.

На скупштини Српске напредне странке гласам за смену генерације.

Оставите одговор