КОЈИ ЈЕ СМИСАО ЈАНКОВИЋЕВОГ ТЕКСТА У „НЕДЕЉНИКУ“?

sasa-jankovic

Све што напише Саша Јанковић увек са великом пажњом прочитам. Научио сам у животу да су аргументи једино право оружје у полемици, а Саша Јанковић, по мом суду тзв.заштитник грађана, увек ми је инспирација за потврду оне чувене мисли „глупост је неуништива“. Свако његово писаније, посебно извештаји које доставља Скупштини, су увек његово лично запажање, но проблем је у томе што када дајете званичан извештај и у њему неког осудите или наведете да се на било ком пољу крше људска права, онда морате та ваша лична запажања да поткрепите доказима. Саша Јанковић до сада никада није изнео ниједан доказ, чак није ни покушао. Апсолутно сви извештаји му се своде на политикантске памфлете које медији под очитим западним патронатом користе на најпримитивнији начин да њему воде кампању као тобожњем заштитнику људских права у Србији. Истина је да Јанковић своју функцију злоупотребљава зарад своје политичке промоције и постаје помало дегутантно да се од тога брани када је тако нешто и више него очигледно.

Но, овог пута не бих о његовим политиканстким извештајима, већ о његовом покушају да буде новинар. Редовно читам „Недељник“ и искрен да будем никако ми није јасно чиме је то тзв.заштитник грађана заслужио да напише текст који је распуцан на готово осам страна! Стекао сам утисак да се вратио период ЦК када су запажања комунистичких руководилаца морала да се пуштају у изворном тексту без икаквог скраћивања, те ме је последњи број „Недељника“ подсетио на лист „Комунист“, само у овом случају огрнут Сорошевим плаштом. При том, ако је дотичном допуштена толика скрибоманија, елементарни ред је био да се омогући и неком ко има супротно виђење од Јанковића да напише неку критику на његов рад. Осим, ако је критика против Саше Јанковића у овом друштву забрањена, али онда би поштено било да се свим грађанима Србије каже да се његова реч уважава као догма и да све што Јанковић мисли морамо и ми остали да мислимо. Ипак, у неку руку сам и захвалан „Недељнику“, јер колико год да се Јанковић заклињао да је рано сада да говори о томе да ли ће бити председнички кандидат на изборима, сасвим је провидно да је овај текст заправо био почетак његове предизборне кампање. Свестан да му 2017.године истиче мандат, а ја ћу увек критиковати Александра Вучића што је 2012.године посланичка група Српске напредне странке дала подршку за реизбор човека који је уништио и деградирао институција Заштитника грађана, Саша Јанковић, јасно је, припрема терен за своју номинацију. Нема проблема, нека то ради, само је ред да онда већ сада поднесе оставку на функцију коју тренутно обавља и да је злоупотребљава за своју политичку кампању, јер ту функцију му плаћамо ми грађани које би он требало да штити из наших џепова и то врло папрено.

Сам текст новинара у покушају је крајње испразан. Ради се о скрибоманији без трунке „меса“ како би се новинарским речником рекло. Посебно је било јадно његово правдање за трагичан случај који се пре више од две деценије догодио у његовом стану на Новом Београду. Крајње бестидно је покушао да оптужи власт како је тада повела хајку против њега. Једино је заборавио једну веома битну чињеницу, а то је да га је за заташкавање тог случаја није оптуживала власт, већ породица трагично настрадалог Предрага Гојковића. Породицу Предрага Гојковића у свом тексту не помиње, чиме додатно показује какав је лицемер и како покушава себе да направи жртвом. Скандалозно је што власт оптужује за аферу „Државни удар“ иако добро зна да ниједан функционер власт није о томе рекао ниједну реч. О тој афери је говорио колега новинар Драган Ј. Вучићевић, но како год, занимљиво је да му није било страшно то што је преко једног дневног листа  баш током те наводне афере „Државни удар“ лансирана афера да је премијер у некој земунској кафани покушао да подмити наркомана зарад зарад деградирања власника те дневне новине. Да ли је могуће да Јанковић не реагује када једна дневни лист, прилично читан, јавно криминализује на најпримитивнији начин премијера ове државе, што у преводу значи да ако је премијер склон да подмити или да неког рекетира, па зашто га онда не би рушили управо кроз неку насилну методу. Да ли је могуће да Јанковић никада не реагује када се онакве бљувотине и гадости пишу о породици Александра Вучића или рецимо када онакве скарадне стваре излазе о председнику Србије Томиславу Николићу? Како се тада Јанковић никада не огласи да то осуди?

На крају, дошао је и до Савамале. О извештају који је дао, а који су медији крајње некритички свуда пустили и прогласили Светим писмом, већ сам писао. Таква срамна пресуда пре пресуде коју је Јанковић написао у старту га дисквалификује да идаље обавља функцију коју обавља. Без икаквог доказа оптужио је власт да је била повезана са људима који су починили оно кривично дело. Није он о случајно урадио, већ врло покварено. Какав год да буде резултат истраге, а мали је ово град и свашта се у њему чује тако да нисам баш сигуран да ови што протестују и знају због чега и зашто протестују, увек ће Јанковић изаћи и рећи да власт нешто скрива, да нешто таји од грађана, а себе ће кроз политичке изјаве о том случају издизати на пиједестал како он тобоже једини захтева пуну истину.

На крају, како год да се разноразне амбасаде и њихови експоненти договоре како ће у неком будућем периоду промовисати Јанковића, ја ћу му увек читати извештаје и оспоравати његову стручност, а свакако ћу указивати на лицемерје и поквареност са посебним освртом на његову злоупотребу функције. Може да има све могуће медије као логистику, по двадесет страна у свим могућим недељницима и дневним листовима, моја је дужност као народног посланика да указујем грађанима на његов нерад за који га плаћамо, односно на рад у корист његове личне промоције за будуће председничке изборе.

 

Једно мишљење на „КОЈИ ЈЕ СМИСАО ЈАНКОВИЋЕВОГ ТЕКСТА У „НЕДЕЉНИКУ“?“

Оставите одговор