NO PASARAN!

No Ducks186x140

Не сме проћи! Никако, ни у лудилу!

Ономад пре 16 година жестоко смо се опекли. Тражили смо некакву демократију, а добили смо опљачкану државу. Уместо каквог таквог система, па чак и лошег, добили смо најгоре. Добили смо кризне штабове, упаде у државне институције са све аутоматским пушкама, запаљену телевизију, пребијеног директора телевизије, похаране полицијске станице и волшебно нестали арсенал оружја из истих, запаљену и до утичнице на зиду опљачкану скупштину, добили смо у годинама које су уследиле уништена државна предузећа, пљачкашку приватизацију, дугове неслућених размера, незапосленост у бесконачност, понижено друштво, тајкунизацију, свођење парламента као сервиса тајкуна, девастирано правосуђе, итд. Могли бисмо у бескрај. Све смо то добили под плаштом да нам је била потребна демократија, слобода медија и изражавања. Слободу да се изразе и по медијима да нас силују имали су само они који су пристали на бесомучну послушност западним амбасадама. Обичан народ који се бунио против уништавања државе проглашаван је ретроградним снагама.

Данас се доста тога променило. Ипак, исти ти који су нас довели до сахране Србије поново би да манипулишу. Поново би да помогну да се врати уништавање друштва. И баш као што су под симболом „жуте патке“ у Бразилу скидали са власти жену која је стала за реп крупним индустријалцима и пљачкашима сиротиње, па самим тим и америчком капиталу, а са друге стране почела је да опоравља сиротињу и да јача средњу класу, нешто слично имамо и у Србији. Полако и сигурно ова земља се подиже. По први пут просечна плата је прешла 400 евра. После ко зна колико година имамо стабилан приведни раст. Није све ово не знам колико епохално, али је чињеница да земља иде у економском смислу узлазном путањом и то више нико не може да сакрије. Чињеница је да тајкуни не пишу законе и да не могу да утичу на одлуке Владе. Чињеница је и да западни амбасадори не могу као некада да се понашају као да су намесници, већ морају да поштују суверенитет Србије и да се сагласе са тим да ова земља има своју Владу која самостално доноси одлуке. Е, то неком смета!

Србија мора да буде у подређеном положају како би била по мери. Што понизнија и што више на коленима она је пожељан партнер. Кључ контроле Балкана је слаба Србија и то добро знају пројектанти свих ових невладиних оргнаизација и тзв.грађанских покрета. Финансирањем активности гомиле безидејних ликова који би за своју личну корист рођену мајку продали, покушава се дестабилизација Србије. Тај који покаже да му је западна донација и дружење са амбасадором САД или Велике Британије милије од напретка сопствене државе, тај је спреман најпрљавије методе да употреби против онога који му је одређен као мета. У овом случају мета је Вучић и против њега је очигледно све дозвољено. Хаотично стање и друштво без система њему ће погодовати, јер у таквом систему он ће лепо зарађивати, с обзиром да ће као првоборац против сопствене државе добити неко предузеће које му западњаци буду дозволили. Можда га и направе новим тајкуном уколико буде исказивао беспоговорну послушност. Сличну појаву имамо данас у Украјни. Власти су се дограбили они који су највише арлаукали по улици. Што се тиче Србије, она би се свакако у тој варијанти поново претворила у тајкунску државу, јер обично су тајкуни под директном контролом западних служби. Док они пљачкају и слабе Србију, они што би на овај простор да ставе шапу трљаће руке. Лепо је и једнима и другима. А грађани? Они ће добити намењену патку. Патку која је надувана у Ленглију, а која плива свуда где су господа из Ленглија одредила да руше режиме. У Србији се још праћака, хоће да заплива, међутим грађани би морали што пре да је пробуше. Уколико буде запливала, одосмо као држава низводно.

Патка не сме проћи!

Једно мишљење на „NO PASARAN!“

  1. Postovani Djuka.
    „Ономад пре 16 година жестоко смо се опекли. Тражили смо некакву демократију, а добили смо опљачкану државу.“
    Tacno.
    2000. smo dobili opljackanu drzavu. 90-ih je drzava unistena. 90ih su drzave koje su bile siromasnije od Srbije postale duplo bogatije od Srbije. U periodu 2000-2012 je Srbija je imala ekonomski rast oko 5% godisnje u proseku.
    To su one stope rasta za koje premijer Vucic kaze da ce Srbija dostici „za dve do najvise tri godine“ po prvi put u ko zna koliko decenija.

Оставите одговор