ОПАСНОСТ КОЈУ МАЛО КО ВИДИ

ne davimo beograd

Нисам неко ко се кандидује да је попио сву памет овог света. Далеко сам од тога и посебно што не волим је када неко себе уздиже. Значи, текст који пишем и оно што износим као неко своје размишљање не кандидујем као да је догма, већ као тему за размишљање. Можда је моја теза о одређеној теми погрешна, можда је тачна, можда је делимично тачна, али свакако полемика је увек добродошла уколико неко жели на пристојан начин да сучељава аргументе.

Данима уназад размишљам о свему што се догађа у постизборном периоду и стојим на становишту да је Српска напредна странка апсолутно неприпремљена ушла у актуелна дешавања. Током кампање се све сводило на рад да се оствари што бољи изборни резултат, што је и нормално за сваку политичку организацију која излази на изборе. Резултат који је остварен је за понос. Проблем је у томе што ми нисмо сагледали зашто опозицију није интересовао изборни резултат, односно, зашто је већи део опозиције кампању водио искључиво базирану на мржњи према нама, а не да понуди некакав програм. Нема дилеме да су кампањом мржње према Вучићу најпре они изгубили одређени део бирача, али све сам више под утиском да су то намерно урадили, јер њима у овом моменту уопште нису потребни бирачи који имају рационално размишљање. Њима су потребни екстремисти. Свесно су ишли на крајње заоштравање односа и окупљање под исти барјак оних који су спремни да свој екстремизам испоље на уличним протестима. Српска напредна странка се руководила принципом да се на изборима осваја власт и стиче поверење, што је суштински тачно. Ипак, руководство странке није схватило да противници не желе власт путем избора, јер свакако то не могу да остваре. Њихов крајњи циљ, заправо крајњи циљ оних који спонзоришу њих и протесте који су тренутно актуелни, је власт без избора. Власт на улици. Или, евентуално победа на изборима, али под условима који би они наметнули. Плашим се да СНС ту нема одговор. Прича о демократији овде не пије воду, јер најпре демократске процесе не желе они који протестују.

Српска напредна странка тренутно нема никакав тим који би одговорио на ову врсту специјалног рата који се води против ње, односно суштински против демократских процеса у држави. Веома мали број људи схвата озбиљност ситуације. Сви су некако задовољни изборним резултатом и главна преокупација им је како да се формира влада или локална власт, а за то време тзв.невладине организације и грађански покрети окупљају најекстремније противнике власти и потпирују их да је цео систем труо, те би најбоље било да се цео систем уруши. Можемо врло лако да дођемо у ситуацију стварања паралелних система у којем онај државни не би био никако поштован. Овде се излаже руглу држава, пљује се Црква, војска, руже се институције, исмевају се традиционалне вредности српског народа, итд. На делу је скандалозан покушај урушавања система под изговором да се наводни демонстранти много брину за рушење објеката у Савамали. Сваки следећи догађај, чак и потпуно безазлен, биће искоришћен као поводо за напад на систем. Врло срачунато и добро спонзорисано.

Српска напредна странка би морала да схвати озбиљност ситуације. Њени руководиоци би морали да сагледају шта се збива у региону, да активно учествују у одбрани народне воље, а тиме и самог система на који је извршен један скандалозан фронтални напад. Ово је истинска битка за државу у којој нема места за политичке фразе, већ за акцију. Сваки искрени члан Српске напредне странке дужан је да пружи свој допринос, јер не може једна агресивна мањина, добро спонзорисана од западних обавештајних структура, да терорише огромну већину. То се не сме дозволити. Отуда, драги моји напредњаци, маните се размишљања о постављењима и државним, односно локалним, функцијама, већ се оријентишите на одбрану изборне воље. То ће у наредном периоду бити најтеже.

Једно мишљење на „ОПАСНОСТ КОЈУ МАЛО КО ВИДИ“

  1. SNS nema jasan ekonomski razvojni plan, jer drzavom uglavnom rukovode ljudi iz drustvenih nauka. nema nikoga iz direktne proizvodnje, da odradi taj deo posla. To sam million puta pisao, i upravo tu situaciju, bez jasnog ekonomskog plana, koriste svi oni koji zele da poljuljaju Srbiju ili vlast u Srbiji. Nazalost svaka vlast od devedesetih do sada radi isto, bez jasnog ekonomskog plana. Taj ekonomski plan treba odraditi, (tezak ali ne komplikovan posao) a to mora biti dizajner, ne drustvenjak ili uspesan clan rotori kluba, tu je problem. Jasan plan, usmerava mase , da gledaju svoj licni interes u tom planu, I neinteresuju ih protesti.

Оставите одговор