Има ли Вучић адекватан одговор на хибридни рат који се води против СНС и Владе Републике Србије?

Друштвене мреже истина не могу да мобилишу велики број људи. Бар то неће моћи још одређени период. Ипак, њихова моћ из дана у дан је већа и оне већ сада имају изразито важну друштвену улогу. Оне одржавају тензију, производе је и одлично су средство пропагандног рата против одређене политичке опције. У Србији још увек свест о њиховом утицају није порасла до те мере да их политичари виде као опасност, што је проблем за те политичаре, а бићу потпуно искрен, сматрам да је један од кључних проблема Српске напредне странке којој и сам припадам управо то неувиђање и пасивност у борби на друштвеним мрежама.

Пасивност, односно, неадекватна припремљеност за интернет сукоб Српске напредне странке, довела је до тога да свака одбрана онога што ради Вучић или влада коју предводи се исмејава, своди се на ниво спрдачине и сви од реда који стану у Вучићеву одрбану проглашавају се тзв.ботовима. Заправо, доведени сте у ситуацију да би требало да се стидите зато што браните оно што Вучић ради. Аргументација за такво етикетирање није потребна, јер то је установљено као зацртано мишљење. Оптужбе да сте „Вучићев бот“ стижу заправо од армије ботова по принципу када лопов виче држите лопова, али ваљда су њихове увреде и мржња коју шире са лажних профила према Вучићу нешто што је високопросвећено. Аргументована одбрана Вучића вас сврстава на друштвеним мрежама у ред „Вучићевих полтрона“. Самим тим, код пристојног света који би оставио одређени коментар и покушао аргументовано да води дискусију ствара се страх, па чак и осећај стида, зато што имају другачије мишљење од армије сорошевских ботова. Ти људи се омаловажавају на факултетима, агресивно им се лепе етикете најпримитивнијег садржаја, вређају им се породице, јер креатори таквих кампања одлично знају како да психички сломе онога ко би пружио било какву здраворазумску одбрану. Пробле Српске напредне странке је апсолутни недостатак обученог света који би умео томе да се супротстави, па чак и нежеља да га створи. Капа доле свима који се индивидуално боре на интернету и који схватају да једна квалитетна фејсбук страница може да достигне и дневни преглед од минимум 20 000 људи, што је потенцијално моћније од сваког дневног листа, али индивидуалци једноставно не могу да парирају армији озбиљно осмишљених и добро плаћених сорошевских ликова који су у потпуности на друштвеним мрежама преизели примат.

Србију чекају велики изазови. Окружење нам из дана у дан показује своје непријатељске аспирације. Велики проблем за Србију ће бити тзв. унутрашње разарање које ће се највише одвијати баш преко друштвених мрежа и тзв.грађанских покрета осмишљених да врше банализацију политике. Црвени аларм за реакцију је одавно упаљен, али искрено се плашим да Вучић нема адекватан одговор на тај вид хибридног рата. Наравно, наше окружење јесте огроман проблем, али унутрашње разарање је далеко већи. Колико год успевали да тај проблем споља добро решавамо, толико се никако не сналазимо са унутрашњим подривањем које нагриза Србију. Мало по мало оно круни систем, што доводи до потенцијалне опасности да уђемо у стање анархије. Више није пет до дванаест, већ је дванаест и пет и то мора најхитније да се схвати у самој Српској напредној странци.

7 мишљења на „Има ли Вучић адекватан одговор на хибридни рат који се води против СНС и Владе Републике Србије?“

 1. U potpunosti se slazem sa iznetim misljenjem i kao neko ko je aktivan na drustvenim mrezama, znam koliko su vazne za kreiranje javnog mnjenja. Kada postoji samo jedna strana koja napada, stice se utisak da niko ne podrzava drugu stranu. Mnogi ljudi ne znaju da su sve to placeni botovi i onda pomisle da su svi protiv premijera i njegove politike. Zato bi bilo dobro da postoji druga strana, koja ce ravnopravno da odgovara na sve iznete lazi. Tada bi naivni korisnici drustvenih mreza shvatili da nije bas sve crno – belo, kako to placenici pokusavaju da predstave.

  1. „Zato bi bilo dobro da postoji druga strana, koja ce ravnopravno da odgovara na sve iznete lazi“ Apostol Pavle bi te onda pitao „kakva je razlika izmedju tebe i njih“. Iako volim da komentarisem sve i svasta , i moje okruzenje oseca ko se krije iza mojih komentara, cak imam donekle i posledice ali mislim da pitanje botova se moze resiti tako sto prvo ostavis imejl adresu kod novina , pa tek onda mozes komentarisati. Znaci posalji imejl adresu, pa ces moci komentarisati, iako novine verovatno imaju softvere za pracenje komenatora. Moji Srbi su se potrudili da hrvatima odmah dojave, ko njihov domovinski rat naziva pljackom srpskih imanja. Svaki nas komentar , bilo koja zemlja na zapadu moze automatski prevesti na njihov jezik, normalno ako vodis srpski klub u dijaspori to radi tvoj sef ili vec neko iz tvog okruzenja. Zapad je davno shvatio, da pracenjem komentara prati pojave u drustvu. Za vreme zutih masovno su ubacivali svoje komentatore, koji su strasili narod sa SNS. Iza svega toga se krila propast Srbije i necuvena pljacka.

   1. @VIKI Djuka kaze: „Пасивност, односно, неадекватна припремљеност за интернет сукоб Српске напредне странке, довела је до тога да свака одбрана онога што ради Вучић или влада коју предводи се исмејава, своди се на ниво спрдачине“_ „Србију чекају велики изазови. Окружење нам из дана у дан показује своје непријатељске аспирације. Велики проблем за Србију ће бити тзв. унутрашње разарање које ће се највише одвијати баш преко друштвених мрежа и тзв.грађанских покрета осмишљених да врше банализацију политике. Црвени аларм за реакцију је одавно упаљен, али искрено се плашим“ Srbi nemogu da shvate, da imaju posla sa ozbiljnim neprijateljima, kod kojih citav sistem funkcionise, od portira do predsednika drzave, svaki pojedinac (ozbiljni poslovni ljudi) ima zadatak da prate svoje okruzenje, svi su automatski obavesteni o svim dogadjajima. Potpuno suprotno je srpsko shvatanje da je bitno samo da Vucic funkcionise, jer je on vazan , dok ostak sistema su nevazni (seljacine) i treba im se izrugivati. Srbi su narod koji je poceo da se izruguje glasnicima. Glasnici ih upozoravaju da se smrt nadvila, a oni se rugaju. Kada izginu, onda ce da sude Vucica, sto ih nije upozorio na opasnost.

 2. Kako da ima adekvatan dgovor kad je u Vladi i SNSu pola ekipe iz Ist vest bridza, to znash i ti Djukanovicu, opnomad si hvalio Ficu u vezi knjige o Globalistichkom smradu…. a izgleda da neshto chudno mirishe u vladi, ministarstvima, stranci…osvrni se sve su chlanovi triletaralci, i djidjicevci i dinkicevci, vukovci, i ostali preletachi… nazalost.

  Da li s i ti za ovo borio, sigurno znash jer svi prichaju o tome, od skoro je i Mitrovic i Kostic cuker, obojica su deo Ist vst bridza … drugim rechima na zadatku da nas pokore ili ///

  Hibridni rat je u drzavi vec poceo jer su oni deo drzavog aparata i imaju i javne funkcije?

 3. Zapad zna da smo pobedili (bolje receno preziveli) sva carstva koja su nas napadala, osim svojih srpskih podela. Najveci udarac Srpskom narodu, su ucinili partizani. Partizani su posteni ljudi, rodoljubi, borci za jednaka prava, za bolju buducnost , ali njihove vodje su bili vuci u jagnjecim kozama, komunisti. Njihove vodje su iskasapili srpsko bice. Mozemo ponovo ocekivati, isti napad, znaci hitler napada iz vana , a neki novi vrli Tito ce nas iskasapiti iznutra. kako se boriti protiv toga. Realno komunisti su bili teroristicka organizacija, koja nije postovala zvanicnu vlast Kraljevine Jugoslavije, vec je zajedno sa ustasama pozivala na slamanje te tamnice naroda (velike Srbije). Kada je poceo napad na SSSR tada su komunisti pozvali narod mimo vlasti na nekakav ustanak, ustvari oni su ratovali sovjetski rat srpskom krvlju, „sluzimo narodu“ . Ako SNS uspe osvestiti Srpski narod da su partizani bili patriote, ali da je njihov patriotizam bio zloupotrebljen od komunista, i da je legalna vlast bila vlada u Londonu i da je legalna vojska bila JVO, tada i Srbija ima sanse. Kako narod, kome su komunisti isprali mozak , osvestiti, kada jos uvek misle da je Tito njihov spasilac. Kako sada stvari stoje, cim Tito (soros) kaze „Vucicu pederu“ , izdajnice, „vucic kvisling“, srbi ce se podeliti.

 4. Zapadu je jasno da Dodika ne mogu skinuti na izborima, jer nisu pronasli marionetsku osobu koju bi dovoljno naroda u RS podrzalo. Nacin da oslabe Dodika je da ga nateraju da odustane od referenduma i tako izgubi postovanje naroda. I zato treba istrajati u nameri da se referendum odrzi. A mi moramo podrzati tu odluku, jer je vazna za opstanak Srbije. Za vreme rata iz Banjaluke niko nije pobegao u inostranstvo, vec su branili svoje pragove. A za vreme bombardovanja 99 Banjaluka bila puna mladica iz Beograda, Novog Sada, Nisa itd koji su se sklonili od bombardovanja. Narod tamo je cestit i posten, hrabar i ne ocekuje da mu neko drugi brani kucni prag. I nikad nije zamerio Srbiji za uvodjenje sankcija, nego Srbiju gleda kao majku za koju ce i poginuti ako treba. Koliko takvih lnudi zivi u Srbiji. Meni se cini da je u Srbiji vise sorosevaca i njima slicnih. Referendum treba da se odrzi. To kazem razumom, ne emocijama. Razmislite! Zivi bili pa videli! A ako se odustane! Zapad ce zgaziti i Srbiju i Republiku Srbiju!

Оставите одговор