Бела Паланка

Ништа као локални избори у Белој Паланци није успело тако уверљиво да докаже да твитер и остале друштвене мреже нису јавно мњење. Ако бисте популарност Српске напредне странке и Вучића мерили на основу онога што се појављује у нашим медијима, посебно на друштвеним мрежама, Вучић био био оцењен као најгоре зло које нас је икада снашло које би у најмању руку по паду са власти требало стрељати. Међутим, реалан живот пријазује нешто сасвим десето. У Белој Паланци изашло је, веровали или не, готово 80 одсто бирача. Од тога, Српска напредна странка је освојила фасцинантних 76 одсто гласова, односно 25 од 29 одборничких места. Да трагедија по ове што живе живот друштвених мрежа буде већа, готово све странке тзв.Сорошевске оријентације, од ДС, ЛДП, СДС, позвале су на бојкот избора! С обзиром да је излазност била невероватних 80 одсто, може се закључити да ове партије у тој општини, а очито је и у остатку Србије, практично не постоје. Односно, њихове присталице постоје на твитеру, по принципу да један члан направи сто лажних профила како би стварао привид да те опције имају некакву подршку. Чак и ако бисмо ишли дотле па се повели логиком да су антивучићевски бирачи разочарани тим политичким опцијама, па свакако не гласају за њих, како онда објаснити толику излазност и невиђену подршку Српској напредној странци, осим чињеницом да Вучић заиста нема подршку на друштвеним мрежама, али има ону далеко битнију, а то је подршка народа. Свидело се то неком или не, али то је тако.

Србија живи у најмање два паралелна света. Један је тај на друштвеним мрежама и медијима у којима једна изразито агресивна мањина покушава да силом наметне своје ставове о Вучићу као диктатору, уништитељу Србије, монструму, издајнику, претераном русофилу, националисти, односно шта год сматрају да им је добра прилика за напад на Вучића. Други свет је свет реалности кога чини изразита већина грађана која добро схвата Вучићеву политику и коју ови медији не могу да сломе колико год да се труде. Ти људи излазе, гласају и тим чином изражавају протест због ужасног и бестидног малтретирања од стране мањине.

Све у свему Бела Паланка нам је показала да Србија разуме тешке мере, да Србија разуме муку и да цени труд. То је оно што агитатоти на друштвеним мрежама још увек нису успели да разумеју.

Оставите одговор