Сорошевски спин мајстори у служби отимања „Трепче“

csm_ne-davimo-beograd-cia_b0c25fa014

Питање имовине Републике Србије на Косову и Метохији овдашњу тзв.политичку елиту сорошевске провинијенције занима као што их занима да ли рибари на Исланду имају добар овогодишњи улов. Заправо, ово друго их далеко више занима. Ипак, дотична господа је јединствено зауралала како Вучић и екипа око њега сада спинују јавност по питању „Трепче“, јер је на ову тему наводно одавно све завршено, те Вучић покушава на овај начин себе да оправда од предаје и признања независности Косова! Да све буде још бесмисленије, оваквим ставовима придружили су се и поједини политички кругови који себе убрајају у тзв. националне, ваљда како би тај напад на Вучића по замисли креатора овакве кампање био удар са обе стране политичког спектра- левичарско либералног и тзв.десног националистичког.

Зашто ова теза нема везе са истином?

Најпре, да је Вучић нешто слично икада прихватио, па чак и да је дао минималне назнаке да ће се Република Србија одрећи своје имовине на Косову и Метохији, нити би се Србија данас уцењивала са оваквим папирима и бесмисленим законима, нити би се на нас вршио оволики притисак. Ствар је једноставна, баш зато што Влада не допушта да се било ко игра са нашом имовином и што по том питању Република Србија није спремна на ту врсту „компромиса“ да се одриче своје имовине, уследио је овај низ сулудих радњи. Нешто слично је пре неколико година констатовао Матија Бећковић када је рекао да ако је Косово и Метохија независно, па што онда захтевају да нам га одузму. Да је Вучић све ово прихватио, како поједини београдски кругови тврде, нико од нас у Бриселу не би ни тражио да било шта сада прихватамо, већ би само констатовао нешто што је раније прихваћено. Пошто тога нема, онда је потребно на званични Београд вршити овакве глупаве притиске, а свакако да је подбуњивање јавности један од тих метода. Са једне стране, јавност ће се подбуњивати против Вучића да је издајник, а са друге стране да нас води у изолацију. Суштина је довести Вучића у безизлазну ситуацију да бира са које стране жели да му се залепи шамарчина, али у сваком случају шамарчина му следи.

Домаћа сорошевска елита са једне стране Вучићу сервира тезу да је све већ одавно прихватио и из разлога зато што би они интимно то желели. Ради се о екипи људи која би сутра продала целу државу само да Теразије уђу у Европску унију. Њихова једина политика је да Србија преда све што се од ње тражи, јер то је једино исправно. Ако би се Србија било где успротивила, то је за њих знак да жестоко нападну власт за ретроградну политику. Зато савесни људи на ове глупости не смеју да ћуте и морамо увек да им одговоримо, јер најбољи лек за лаж је одговор истином колико год дуга и тешка борба против лажи била.

 

Једно мишљење на „Сорошевски спин мајстори у служби отимања „Трепче““

  1. Djuka, procitah tvoj clanak i molim te da mi pojasnis vezano za ove pritiske: Ja evo citam danima novine i nigde ne vidoh da bilo ko sta pritiska oko Trepce, jedine dve izjave su dosle od Kocijanciceve koja rece da nema potrebe razgovarati o necemu sto je potpisano i sad ova siptarka sto kaze da im ne pada na pamet da razgovaraju. Znaci nisam nikakve pritiske, saopstenja niti bilo sta video, jedino je kod nas ovo velika stvar dok vidim svi ostali ne obracaju paznju. Sumnjivo mi to.

Оставите одговор