Забринутост са сопствене привилегије

Многи су се забринули због пораста наводне националистичке реторике у Србији. Искрен да будем, нисам је приметио. Приметили су је Јоханес Хан и Мајкл Девенорт. Једино у својим земљама не примећују пораст националистичких опција, као и праву побуну народа против досадашњег бриселског естаблишмента. Запослени као добро плаћени бриселски чиновници намерно жмуре на оба ока и жестоко се боре за опстанак досадашњег стања, јер оно њима користи. Зато не верујем у њихову искреност о забринутости због пораста националистичких појава по Европи, па и код нас у Србији, већ њихова забринутост је усмерена ка томе како да очувају систем добар за стотине хиљада бриселских чиновника чији леп живот плаћа сиротиња по Европској унији. Управо је то кључ свих европских проблема који може довести до пуцања.

Нико се не радује дестабилизацији Европске уније. Али, огромна већина више не жели овакву Европску унију. То је поента. Уосталом, чему страх да ли ће победити Хофер, Ле Пен или неко сличан њима, ако народ то тако жели? Није ли основа демократије управо у томе да поштујемо народну вољу. Ако француски народ хоће госпођу Ле Пен, молим лепо, то је нешто што се мора поштовати. Ово што се тренутно догађа у постизборном процесу у САД је равно скандалу. Изгледа да за либералне демократе и сорошевску номенклатуру широм света избори су једино легитимни ако победе они  и њихови кандидати. Ако се догоди нешто непредвиђено, тим горе по изборе. Опростите, о чему онда причамо?

Господин Хан би можда могао да нам објасни како се то у његовој Аустрији догодило да један кандидат буде оштећен на изборима и да је Уставни суд морао да поништи председничке изборе. У Србији се такве ствари не догађају. Због чега је опасно по Аустрију да победи Хофер, ако народ тако хоће? Због чега је био опасан, а за неке још увек је неприхватљив, „Брегзит“, ако је народ у Великој Британији тако одлучио? То никако да чујемо од господина Девенпорта. Нема ту опасности, осим ако ту опасност по себе лично не препознају бриселски чиновници, јер се урушава њихов наметнути систем вредности у коме само они добро живе, а сви остали муку муче. Уместо да науче лекцију са америчких избора где је народ устао против тзв.лажне елите окупљене око Хилари Клинтон као кандидата, они настављају по старом и терају грађане у Европској унији да масовно изађу на изборе и гласају за изразито националистичке опције. Највећи кривци за евентуалну победу таквих опција сноси управо тзв.бриселска чиновничка елита. Против ње се народ буни, а не против Европе. Тако је и у Србији.

Оставите одговор