Кад Катар кесу одреши

Нисам сигуран колико је паметно то што западне земље преко своје марионетске арапске творевине као што је Катар финансирају организацију „Муслиманска браћа“. Нисам сигуран ни да је паметно што катарска „Ал Џазира“ као арапски ЦНН константно пружа подршку у својим прилозима Ал-нусра фронту и осталим исламским фундаменталистима у насиљу које спроводе широм Сирије. Ипак, највише сам сигуран да је апсолутно сумануто то што Катар и у Србији има своје фаворите и то ни мање ни више на предстојећим председничким изборима, те су се катарски шеици, са све тамошњим монархом, одлучили да несебично и обилато финансијски подрже једног од потенцијалних кандидата. Свакако, за анализу је питање шта то мотивише главне финансијере „Муслиманске браће“ да пруже финансијску логистику једном од потенцијалних председничких кандидата у Србији? Или, можда је боље поставити питање ко то мотивише Катар и зашто да то чине? Где се види знак једнакости између и „Муслиманске браће“ и тог кандидата?

Појашњења ради, Катар искључиво поступа како му се шапне најпре из Лондона, а доскора и из Вашингтона (мада ћемо видети колико ће Трамп у будуће шапутати било шта катарским шеицима и монарху). Просто речено, Катар плаћа оног кандидата за ког се Вашингтон и Лондон залажу да победи. Судећи по текстовима у појединим дневним листовима, тај кандидат је започео веома озбиљну и крајње покварену кампању, купивши претходно утицај у тим медијима. За сада где год може његов тим подмеће поједине уреднике, који имају задатак да кроз пласирање афера урушавају потенцијалног кандидата власти и да у редове присталица власти уносе конфузију. За то време, тај кандидат лажно се представља домаћој јавности како је он наводно утицајан у светским круговима, путује по белом свету и држи некакве политичке трибине које више личе на донаторске вечери, а суштина је да се дотични у јавности прикаже као нова снага и потпуно нова особа на нашој политичкој сцени, без обзира што је дуги низ година обављао веома значајну функцију у држави. На нашу жалост, последице његовог (не)рада трпимо и данас, јер је његов резултат био нула. Осим фотографисања по међународним институцијама и споствене промоције, човек није урадимо ама баш ништа корисно за државу.

Ипак, шта спаја тог кандидата и Катар? Тј. шта спаја дотичног и „Муслиманску браћу“? Спаја их исти покровитељ. Онај чији је циљ слаба Србија и полтрон на њеном челу. Ти покровитељи на њега гледају баш као и на ту „Муслиманску браћу“. Он је њихова пешадија, као што су и „Муслиманска браћа“ била током арапског пролећа у Египту и широм арапског света где су се насилно мењали режими. Овог пута потребно је на Балкану мењати режим. Свакако, не баш истим методама као што су то радила „Муслиманска браћа“, али нема дилеме да они који су били спремни такву фундаменталистичку организацију да подрже у насиљу неће имати никакв зазор да слично насиље произведу и у Србији. Једино остаје енигма да ли у случају успеха желе да Србију претворе у некакву Либију или ће ипак тражити од њиховог марионете да беспоговорно слуша како би се одржао мир?

Хм, питате се ко је тај кандидат? Мало чешће гледајте Ал Џазиру и сами ћете закључити. Додуше, можете већ закључити на основу текстова у појединим медијима где су га представили као победника у трци за челно место у Уједињеним нацијама. Немам ништа против да у Србији на председничким изборима на сличан начин „победи“. Једини проблем који имам је тај што „Муслиманска браћа“ изгледа имају свог кандидата на нашим изборима.

Оставите одговор