Унапред спреман сценарио

Наизглед делује безазлено, па чак и комично, подношење кривичних пријава од стране Саше Радуловића за наводну крађу претходних избора коју су тобоже починили Александар Вучић, Ивица Дачић и Војислав Шешељ. Било ко ко се ишта разуме у изборни процес када чује или прочита оно што је Радуловић изјављивао и какве је „аргументе“ користио да би поткрепио своју тезу о покраденим изборима лако ће закључити да су будалаштине нешто на озбиљнијем нивоу од тога што је он изговорио. Но, цела та прича око крађе избора нити је безазлена, нити је случајно покренута, а бићу довољно слободан да изнесем тврдњу да је део унапред припремљеног сценарија који има за циљ да делегитимизује наступајуће председничке изборе.

Како време одмиче чини ми се да је свим опозиционим кандидатима и њиховим присташама све јасније да је Андрићев венац подједнако удаљен од њих баш као што је био и пре него што су кренули у кампању. С обзиром како је воде, лично сам убеђен да им је сада и нешто удаљенији. У небраном грожђу у коме су се нашли, и то у момемнту када избори нису још ни расписани, дубоко свесни да ће можда већ и у првом кругу ће морати да положе оружје, покрећу причу о крађи избора и већ је најављују као сигурну, без икаквих параметара и доказа, да ће се она заиста и догодити. Тиме заправо себи праве алиби за пораз који им је евидентан, али, са друге стране, унапред припремају и оштре своје бираче подижући им тензију до тога да их у том случају позову на улицу како би наводно одбранили демократију. Намера је да се уради нешто слично овоме што се дешава у САД, где поражена Сорос елита не може да прихвати вољу народа. Наравно, ту су чувени „независни“ медији који ће такође бити спремни да ускоче по задатку и да подижу тензије због наводне крађе избора. Циљ је делегитимисати изборе, самог председника државе и прогласити власт лоповском, те да је свима јасно да се она не може другачије оборити осим на улици, јер ће изборе увек да покраде.

Овог пута улог им је велики. Проблем им је масовност у подршци, али то ће се надоместити екстремизмом оних присталица које буду на улици. Ово је битка на живот и смрт пропале политике оличене данас у бар двојици кандидата, Јеремићу и Јанковићу, јер ако им се догоди да испред њих којим случајем буде Шешељ, то ће бити коначно закуцани ексер у мртвачки сандук политике коју су они репрезентовали све ове године. Отуда, немам дилему да је сценарио за насиље на улици већ спреман, а да је изговор унапред спремна прича о крађи избора.

П.С. Убеђен сам да ће највише радикализовати причу о крађи избора уколико кандидат буде Александар Вучић и ако их до ногу потуче још у првом кругу.

Оставите одговор