Безидејност

Политика је озбиљна, а не преварна делатност. Доказ томе је управо оно што се данас догађа опозицији у предизборној кампањи. Стравичан недостатак идеја, апсолутно немање програма, визије и способности да одређени број незадовољних људи у Србији каналишете кроз квалитетну опозициону понуду, узроковао је да се посегне за последњим видом борбе против Вучића у облику крајње банализације и обесмишљавања друштва кроз лик Белог Прелетачевића. Видевши да кампања Јеремићу и Јанковићу не иде од руке, те да је сасвим јасно да ће Вучић однети прилично убедљиву победу, сорошевска добро спонзорисана клика посегла је за последњу сламку спаса- исмевање. Рачунајући да дотични младеновчанин може да пробуди вечите доколичаре и оне које држава и уређени систем, па самим тим и избори, занимају као лањски снег, одлучили су се да заиграју на карту извођења на гласање баш таквих. То је свакако легитимно и апсолутно дозвољено, могло би се рећи и друштвено корисно. Ипак, то је најбољи показатељ колика безидејност влада на страни оних који су против Вучића. Ако је кључ борбе против Вучића кандидовање особе која се залаже за тотално омаловажавање свих традиционалних и друштвених вредности српског народа, без икакве жеље да се у тој пародији заложи за промену одређених аномалија који одавно постоје у српској политици, још од појаве првих странака у монархији, па и касније у социјалистичком једнопартијском систему, до поновног успостваљавања вишепартијског система, онда је то најбољи доказ да Вучић и ово за шта се данас залаже заиста нема алтернативу. Прелетачевић ће на изборима значајно оштетити опозицију, али то је већ проблем опозиције и оних који су га осмислили као пројекат.

Лично сам одувек презирао банализовање политичке сцене. Духовитост јесте корисна, али зна се где јој је место. Пред Србијом су бројни изазови и најмање што нам је потребно је спрдачина у политици. Баш због тих изазова очекивао сам у председничкој кампањи сучељавање идеја, али од тога нема ништа, јер на опозиционој страни идеје не постоје. Уместо идеја добили смо претње да ће се пуцати као у Македонији, да ће Вучићеве присталице добијати шамаре за врат, да ће бити обешене о бандере и теране на Голи оток, па све до тоталне спрдње са изборима. Могу да се сложим да функционисање државних институција одавно није на високом нивоу и свакако сам очекивао да опозиција понуди програм како да рецимо унапредимо њихов рад. Уместо тога добијамо покушај апсолутне апсурдизације целокупног система, што је ужасно лоше, јер и најгори систем је бољи од никаквог, а чини ми се да је једина идеја тих што све омаловажавају да немамо никакав систем. Зато позивам све оне који ово читају, да добро ставе прст на чело када гласају, јер Србија није заслужила да се са њом играмо.

За ову земљу су наши преци жртвовали своје животе да би ми данас имали слободу. Многи великани славом овенчани су нам оставили велику заоставштину да је баштинимо. Ово је земља славне историје и славне прошлости и најмање што ми имамо права је да од ње правимо циркус. Моја молба према грађанима је да не бацају гласове на егзотичне кандидате, већ да гласају ЗА нешто, а никако из ината ПРОТИВ нечега. Једну земљу имамо, волимо је и мислимо на њу и њену будућност.

Једно мишљење на „Безидејност“

  1. Clan sam SNS od osnivanja ali sada duboko razocarana.Vucicu svaka cast na radu i postenju ali koalicioni partneri ne rade kako treba.Da li je normalno da Vulin prica da nisu umanjena socijalna davanja kad to nije tacno.Po zakonu i propisu osobe koje imaju trajno neurolosko i psihicko obolenje imaju pravo na uvecanu negu nazalost i pored pogorsanja bolesti mom detetu je to pravo ukinuto.Ona ima 3o godina i jedina je registrovana u Srbiji sa retkom bolescu sidrom williams.Od qoo lekara dva znaju sta je to a 3 su cula.Na sve to iako mlada dobila je parkins i nikom nista.MOM DETETU JE UKINUTO PRAVO NA NORMALAN ZIVOT KOLIKO JE TO MOGUCE USLED NJENIH BOLESTI.
    KAKO DA IDEM NA GLASANJE KAD SE NE POSTUJE ZIVOT MOG DETETA ALI ZNAM DA VUCIC ZA TO NIJE KRIV
    Veliki pozdrav nesrecna majka Lenka Zelenovic 069 11 75737

Оставите одговор