Ауторитет

Никада нисам могао да докучим због чега ова наша лажна грађанска елита избегава да се повинује нечијем ауторитету. Нити сам икада могао да схватим шта је то лоше ако кажеш да си неком или нечему лојалан лојалан. Лојалан сам Господу, у Њега верујем, лојалан сам својој држави, па и државнику који од ње успе нешто да направи. За мене је то увек била врлина, а никако мана. Пишем ово после повратка из Грузије где смо присуствовали као скупштинска делегација Парламентарној скупштини НАТО. Заиста, нису фразе када Вучић истиче да се Србија све више уважава. Наша делегација је била уважена на највишем нивоу и оно што смо изнели као примедбе на извештај о Балкану све је узето у разматрање са жељом да се извештај измени у складу са оним што смо ми изнели. Раније тако нешто није било замисливо. Све то се дешава јер на Србију се данас не гледа као на земљу коју неко може да понижава. већ напротив. До таквог стадијума може да вас доведе само политичар који има своје ЈА и који поседује ауторитет и код куће и у међународним односима. Зашто не бити поносан ако си његов сарадник и зашто таквом не бити лојалан? Зашто таквог не бранити када га нападају политички пигмеји који му ни до колена нису?

Вучић одлази са места председника Владе на место председника државе. Одмах да кажем, како год да то неко схвати, у данашњој консталацији политичких снага бар за мене он ће бити и једно и друго. Схватам ја, познајући га, да ће се он слепо држати Устава и закона и да ће своје надлежности ограничити на оно што му је Уставом предвиђено, али лично мени то је немогуће. Ето, некако не могу да замислим никог друго до њега на месту председника Владе, тако да то што ће он формално прећи на место председника Републике у мојим погледима не мења да ће се ипак кључне одлуке за државу доносити у договору са њим, да не кажем како он буде посаветаовао. Усталом, објективни да будемо, било би ван памети да буде другачије. Знам да ће ме сада лажна грађанска елита оптуживати да подржавам стварање диктатуре и ауторитарног система, али баш ме брига. На те примедбе, које су узгред јако глупе, не дајем ни пет пара. Износим оно што објективно огромна већина народа мисли. Реално, у Србији данас нема нико ауторитет као Вучић и тешко је замисливо да ће неко ко буде био председник Владе бити у стању да тај ауторитет угрози. Отуда, лично ми је потпуно небитно да ли ће премијер бити из СНС, СПС или нека нестраначка личност. Битно ми је да спроводи политику која се до сада водила и да има макар десети део енергије коју је Вучић поседовао.

На крају, када смо код места председника странке, апсолутно сам против да Вучић оде са челне позиције и свакако ћу гласати против уколико буде најавио да ће се повући са места страначког лидера. Тренутно у СНС не постоји особа која има ни приближно његов ауторитет, нити може да буде у стању да води толико велику организацију. Свако друго размишљање је без основа и спада у шалу и комику. Вучић је тај који држи на окупу страначко чланство и од чијег имена и презимена суштински зависи и резултат за СНС на изборима. Зато, без увијања и фолирања, Вучић мора да остане председник СНС.

Оставите одговор