Замена теза

Згрожен медијским спиновањем збивања испред Дома народне скупштине приликом полагање заклетве новог председника Републике Србије, Александра Вучића, те додатно згранут нереаговањем својих страначких колега на те спинове, част изузецима, одлучио сам да самостално иступим у јавност и да заштитим момке од  који су тог дана спречили очито унапред изрежиране инциденте од медијске хајке којој су свакодневно изложени. Иначе, та хајка која се према њима води, посебно од стране једног дневног листа, најбољи је доказ да је читав сценарио био унапред припреман и да је имао своје алтернативне варијанте. За почетак, било је потребно да провокатори изазову инцидент, па да се гневне Вучићеве присталице испровоцирају и да неког добро пребију, те би на том пребијању био фокус кампање. Међутим, пошто провокација није успела па лажни новинари и сценаристи нису имали о чему да пишу, примењена је алтернативна варијанта која се састоји до тога да се окриве они који су провокаторе склонили са скупа, те да се прогласе „Вучићевим батинашима“ или „Параполицијском вођином формацијом“.

Зашто је ово замена теза?

Најпре, скуп испред Дома народне скупштине је уредно по закону о јавном окупљању пријављен. Организатор скупа, на основу члана 11. Закона о јавном окупљању дужан је да обезбеди редарску службу и одржавање мирног скупа и то на начин да се онемогући избијање насиља и недолично понашање учесника скупа током трајања окупљања, као и приликом доласка и одласка учесника скупа са места окупљања. Преведено на језик обичног човека, уколико би дошао провокатор на скуп, са паролом којом вређа учеснике скупа, редарска служба је дужна са скупа да га склони. Најпре да га упозори да се сам склони, а ако то одбије, они су дужни да га онемогуће да провоцира и изазива инцидент. Тако је на скупу и поступано. Уместо да момци који су то ефикасно одрадили буду похваљени, јер су спречили веће инциденте, а да они који су на скуп дошли са намером да провоцирају и да инцидент изазову буду осуђени, ми данас на делу имамо најпрљавији могући спин. Осуђују се они који су инцидент спречили, а сажаљевају они који су дошли инцидент да изазову. Да не пишем о томе да су ти исти који су тај инцидент покушали да изазову месец и више дана малтретирали Београђане блокирањем улица јер им се није свидео резултат избора и то тако што никада нису скуп пријавили, нити се знао организатор истог. То наравно нико од „независних“ новинара никада није желео да напише и осуди.

Када смо код новинара, или тзв.независних новинара, који се жале да се и према њима применила сила, дубоко жалим што се то догодило. Ипак, остаје ми зачуђујуће како су се баш они исте секунде пронашли на месту где су били и провокатори. Ето, ја верујем да је цео сценарио унапред био изрежиран и да су они заправо ту били да овековече инцидент који је требало свесно да буде изазван, те да је њихова функција била само у томе да пропагандно пласирају јавности како се над некаквим грађанима који су се ту затекли да изразе своје слободно мишљење примењивало насиље. Наравно, без жеље да се напише како су ти „слободномислећи“ грађани донели паролу и да су вређали учеснике скупа, као и без жеље да су ти исти „слободнимислећи“ грађани били спремни у теразијском пролазу да туку, заједно са једним политичарем који се такође „случајно“ ту затекао, оне који су ишли да поздраве Александра Вучића. Зато се гадим лицемерја тих „назвисних“ новинара.

Да закључим, апелујем на странку којој припадам да у најмању руку похвали момке који су брзом реакцијом спречили да дође до тежих инцидената, а тужилаштво би требало да се позабави оним лицима који су на скуп дошли да инцидент изазивају.

Оставите одговор